Tom Kha sriuba su vištiena

Tom Kha sriuba su vištiena

Sena gera, kartais veltui pamirštama, bet kiekvienoje virtuvėje tiesiog privaloma Tom Kha sriuba. Švelni, kreminės konsistencijos, tiesiog nepamirštama ir šildanti vėsiais vakarais.

Ingredientai

  • 300 g. vištienos filė;
  • 2 šalotiniai svogūnai;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 1 morka;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 100 g. žaliųjų žirnelių su ankštim;
  • 1 pakelis kiaušininių makaronų;
  • 600 ml vandens;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 2 v. š. raudonojo kario pastos;
  • Sauja žemė riešutų;
  • Šviežio baziliko

Gaminimo eiga

  1. Vištienos filė supjaustome plonomis juostelėmis ir apkepiname aliejuje, giliame puode.
  2. Suberiame šalotinius svogūnus ir juostelėmis pjaustytas morkas su paprika, žirmelius, ir pakepiname keletą minučių.
  3. Supilame vandenį su kokosų pienu, įmaišome raudonojo kario pastą ir verdame apie 5 minutes.
  4. Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės, perplauname šaltu vandeniu ir sudedame į dubenėlius. Ant viršaus pilame paruoštą sriubą, apiberiame pakepintais žemės riešutais, smulkintu baziliku.

Sriubai paruošti užtruksite labai trumpai, bet skonio nepamiršite dar labai ilgai! 🙂 Vietoje baziliko galite dėti kalendrą. Kadangi jos nemėgstu, man čia tiko bazilikas.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *