Trinta kreminė kalafiorų sriuba

Tikriausiai visi žinome kalafiorą (žiedinį kopūstą), dar visai neseniai Lietuvoje pagarsėjusį kaip prabangos prekę 🙂 Kalafioruose ne tik gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų, dar jie turi labai mažai kalorijų. Tinkamai pagaminta ši daržovė yra puikaus skonio, tikra visų kopūstų karalienė! Mano virtuvėje kalafioras yra populiariausių daržovių penketuke – tinka salotoms, apkepams, kiaušinienei, sriubai ar tiesiog garnyrui. Na o dabar pasidalinsiu itin paprastu sriubos receptu, kurios neįmanoma nepamėgti! P.S. Jei šeimoje turite nemėgstančių kalafiorų – nebijokit, greičiausiai niekas net nesupras iš ko ši sriuba pagaminta! Maniškiai nesuprato, ir pasimėgaudami viską suvalgė 🙂

Ingredientai

  • 1 didelis kalafioras (apie 800g);
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 1 bulvė;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • 300 ml pieno;
  • 100 g čederio sūrio;
  • Druskos ir pipirų jei trūksta skonio.

Gaminimo eiga

  1. Puode ištirpinam sviestą, suberiam smulkiai pjaustytą svogūną, vis pamaišydami kepam apie 5 minutes. Suberiam smulkintą kalafiorą (tiesiog sulaužom kuo smulkesnėm galvutėm), kubeliais pjaustytą bulvę, sultinį ir pieną. Užvirus sumažinam ugnį ir paliekam virti 25 minutes.
  2. Kalafioras ir bulvės jau turi būti minkštučiai. Jeigu trūksta prieskonių – paprieskoniuojam, ir su rankiniu trintuvu viską sutrinam iki vientisos masės. Supilstom į dubenėlius arba didelius puodelius ir pabarstom sūriu – jo negailėkim! Geriausia dėti sūrį pjaustytą kubeliais – tada jis smagiai aptirps, ir bevalgydami sriubą rasite daug minkštų sūrio siurprizų.

Dar viens variantas yra patiekti šią sriubą su džiūvėsėliais. Aš juos pasidarau pati – supjaustau forminę baltą duoną arba batoną smulkiais kubeliais ir dedu į orkaitę 5 minutėm. Paprasta!

Kai kurių žmonių įsitikinimai kad vienos ar kitos daržovės yra neskanios man sukelia šypseną. Neskanių daržovių ar neskanaus maisto nėra – yra tik netinkamas jų paruošimas 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

6 Comments

  1. Ačiū už receptą, išties skani sriuba gavosi! O savąją dar pagerinau žviežiu baziliku, manau tik dar paskanino visą reikalą.

     
  2. Negaliu patikėti, vaikas valgė! Aš dariau su džiūvėsėliais, nes neturėjau po ranka sūrio. Tai bežvejodamas tuos džiūvėsėlius suvalgė pusę lėkštės. Turint omeny, koks jis išrankus, tai čia prilygsta stebuklui! Labai ačiū už receptą.

     
    • O! Na jei jau vaikas valgė, tai čia didžiausias įvertinimas, koks tik gali būt! 😀 Labai džiaugiusi, smagu kad ir jum tiko ir patiko 🙂

       
  3. Mano mažoji mėgsta kalafiorą, tad klausimas buvo, ar jis patiks kitoje konsistencijoje. Kai daviau paragauti, ji kiek susiraukė, kol ištyrinėjo skonį ir tarė „Dar”. Kai coliukė nevalgiukė ištaria „dar” dėl maisto, tai mama sriubą laimina ir dėkoja jos kūrėjai 😁😇

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *