Trinta moliūgų sriuba

Kaipgi rudenį be moliūgų? Visai neseniai pasidalinau moliūgų skonio kavos neceptu, o dabar atėjo laikas moliūginei sriubai! Jai tereikės vos keleto ingredientų. Gaminau lengvąją ir sveikąją sriubos versiją.

Ingredientai

  • 1/2 moliūgo;
  • 2 svogūnai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/2 l. daržovių sultinio;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos bei pipirų;
  • 3 šaukštai grietinės.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinam aliejų gilioje keptuvėje. Suberiam smulkintą česnaką ir svogūną, pakepam minutę, tada suberiam kubeliais pjaustytą moliūgą. Užpilame sultiniu ir paliekame troškintis tol kol moliūgas suminkštės. Pabarstome druska bei pipirais.
  2. Iš keptuvės viską perpilam į puodą kuriame trinsim sriubą. Įdedam grietinę, jei norisi skystesnės sriubos – pilam šiek tiek pieno. Užvirus nukeliam nuo ugnies ir sutriname rankiniu smulkintuvu.

Greita, paprasta ir skanu. Trys pagrindiniai dalykai, kurie man svarbiausi gaminime 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close