Trinta pomidorų sriuba

Gera pomidorų sriuba yra tiesiog privaloma bent kartą per metus. Kas be ko, geriausia ją virti vasarą, kai pomidorai pigūs, arba kai jų turime savuose šiltnamiuose. Bet vasarą kyla kita problema- sriubos nesinori! Šiandien gaminau šią sriubą ir, pripažinsiu, kainavo tikrai daug. Pigiausių pomidorų pirkti neverta, o geri, kvapnūs, yra brangoki. Bet ką padarysi, jei kažko užsinori, tenka įgyvendint 🙂 Pomidorinę sriubą galima virti ir iš konservuotų pomidorų, bet skonis bus ne tas. Investicija buvo gera, sriuba ne tik skani, bet ir kvepianti vasariškais pomidorais! Kaip ir kažkada jau minėjau, pomidorus rinkitės minkštus, raudonus, geriausia- su šakelėmis. Vasaros metu- tik lietuviškus, na o žiemą- geriausia, ką galime rasti 🙂

Ingredientai

  • 1.2 kg kekinių pomidorų (naudojau ekologiškus);
  • 0.6 kg vynuoginių pomidoriukų;
  • 8 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 didelis geltonasis svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 bulvė;
  • 3 v. š. pomidorų pastos (naudoju ekologišką);
  • 700 ml daržovių sultinio;
  • 2 puodeliai smulkinto baziliko.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 °C. Į kepimo skardą sudedame stambiai pjaustytus pomidorus ir suspaustas česnako skilteles. Viską apšlakstome aliejumi, įberiame pipirų ir druskos. Kepame 25 minutes.
  2. Puode įkaitiname šaukštą aliejaus. Suberiame smulkintas daržoves: svogūną, bulvę ir papriką. Vis pamaišydami kepame apie 6 minutes, arba tol kol suminkštės svogūnas. Įmaišome pomidorų pastą ir supilame sultinį. Užvirus, sumažiname ugnį, ir puodą uždengus dangčiu verdame 15 minučių.
  3. Į puodą sudedame keptus pomodorus ir česnakus, smulkintą baziliką, paverdame dar porą minučių. Puodą nukeliame nuo ugnies ir rankiniu trintuvu sutriname sriubą.
  4. Patiekiame su keptais pomidoriukais, parmezano sūriu, smulkintu baziliku arba česnakine duona.

Jeigu neturite daug šviežio baziliko, naudokite ir šviežią, ir džiovintą.

Prie šios sriubos labai tinka traški česnakinė duona, gali būti apkepta su sūriu- skonis nenusakomas!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *