Brokolių sriuba

Veganiška brokolių sriuba

Pavasaris jau visai čia pat, o su juo kartu ir įvairiausi peršalimai. Šiuo metų laiku stengiuosi stiprinti savo organizmą. Ne tik geriu vitaminus, maitinuosi sveikiau bei sportuoju, bet ir stengiuosi į mitybą įtraukti kuo daugiau naudingų daržovių ir kitų maisto produktų.

Prisiminkime žaliąsias daržoves: brokolius, špinatus, lapinį kopūstą. Skamba gal ir ne itin skaniai, bet šios daržovės daro stebuklus mūsų organizmui. O kad jas valgytumėm su pasimėgavimu, gaminau fasnastiško skonio žalią sriubą, kuri yra tikra vitaminų bomba! Šiek tiek išmonės, ir ne itin patrauklias daržoves galima paversti skaniu ir organizmui naudingu patiekalu.

O kad būtų dar skaniau ir sveikiau, sriubą gardinau ypač tyru alyvuogių aliejumi. Šį kartą naudojau tarptautinį pripažinimą pelniusį Martin de Prado Blend aliejų iš inTASTE World. Šis aliejus yra išskirtinis skvaleno šaltinis, kuris puoselėja mūsų odą. Sveikai maitintis svarbu ne vien tik tam, kad nesusirgtumėme, bet ir kad atrodytumėme gražiai.

Sriuba itin greitai paruošiama.

Ingredientai

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus “Martin de Prado Blend“;
  • 1 baltasis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • 1 brokolis;
  • 1 skardinė Cannellini pupelių;
  • 50 g. špinatų;
  • 100 g. lapinio kopūsto (kale);
  • 1/4 puodelio smulkintų petražolių;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Patiekimui:

  • Graikiško jogurto;
  • Moliūgų sėklų;
  • Kanapių sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame smulkintą svogūną. Kepiname 5 minutes, tada suberiame smulkintą česnaką ir sumažiname ugnį, maišant kepiname dar apie minutę.
  2. Į puodą supilame sultinį, pupeles, brokolių žiedus, špinatus, lapinio kopūsto lapus be stiebų ir petražoles. Įberiame šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų, uždengiame puodą ir verdame tol, kol brokoliai suminkštės (5-8 minutes).
  3. Sriubą triname rankiniu trintuvu tol, kol gausime kreminę konsistenciją.

Sriubą supilame į dubenėlius, įmaišome šaukštą graikiško jogurto, sriubai suteikti daugiau spalvų ir skonio.

Pagardiname šlakeliu kokybiško “Martin de Prado Blend“ alyvuogių aliejaus iš inTASTE World. Šis itin tyras aliejus pasižymi intensyviu žolės ir vaisių aromatu, kuris sriubai suteiks malonų, prabangų, ilgai išliekantį skonį.

Trinta daržovių sriuba su šlakeliu “Martin de Prado Blend“ alyvuogių aliejaus

Sriubą papuošiame moliūgų ir kanapių sėklomis, patiekiame su mėgiama duona. Mėgaujamės karšta sriuba.

Sveika, kreminė brokolių sriuba

Rekomenduoju nesibaiminti brokolio, sriubos skonis tikrai labai geras. Sriubas drąsiai gardinkite sėklomis ir tyru alyvuogių aliejumi, nes ypač šiuo metų laiku tiesiog būtina prisižiūrėti savo mitybą, ir gauti kuo daugiau organizmui naudingų medžiagų.

“Martin de Prado Blend“

Na o ieškantiems gero, universalaus alyvuogių aliejaus, rekomenduoju paragauti šio “Martin de Prado Blend“ aliejaus. Jis tiks įvairiems patiekalams: sriuboms, troškiniams, su raudona ir balta mėsa, žuvimi, kietaisiais sūriais, salotomis ir daržovėmis.

Sukurta su inTASTE World.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *