Maistingos sriubos kurias valgo ir vaikai

Maistingos sriubos vaikams: 4 receptai

Dalinuosi 4 skirtingų sriubų receptais, kurios man labai pasiteisino su dukryte. Jų dėka Liepa suvalgo net ir tas daržoves, kurių įprastai niekaip neįsiūlysi. Tuo pačiu ir žuvį, kurią ne visada valgo, arba maltą mėsą (dažnai atsisako smulkintos mėsos arba kotletų/kukulių ir visko, kur pajaučia smulkintą mėsą). Nežinau kas čia stebuklingo, bet šios sriubos yra tikras išsigelbėjimas 🙂

Viena su mėsa (jautiena) ir ekologiškais burokėliais, Liepos mylimiausia. Kita su lašiša ir daržovėmis, trečia- perlinių kruopų su raugintais agurkėliais (mergina labai mėgsta agurkus, na o ketvirta- trinta kalafiorų sriuba, kurią labai mėgsta valgyti su paskrudinta duona arba trapučiu.

Burokėlių sriuba su jautiena

Sriuboms naudoju tik gerus, kokybiškus produktus. Mėsa- iš specializuotų mėsos parduotuvių, daržovės kiek įmanoma ekologiškos arba iš kaimo. Pastebėjau, jog kuo maistas paprastesnis, tuo geriau dukrytė jį valgo. Šios sriubos gal ir nebus kažkokia naujiena, bet papasakosiu kaip jas gaminu aš, nebūtinai pagal originalius receptus.

Ingredientai

  • 150 g maltos jautienos;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 bulvės;
  • 1 didelė morka;
  • 2 dideli burokėliai;
  • 1 l jautienos sultinio + vanduo;
  • Keletas šakelių krapų;
  • 3 lauro lapai.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą jautieną. Sudedam smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir kelias minutes pakepame.
  2. Į puodą pilam sultinį, užverdam. Sudedam kubeliais pjaustytas bulves, tarkuotus burokėlius, smulkintus krapus, įdedam lauro lapus. Verdame apie valandą, kol visos daržovės suminkštės.
  3. Paragaujam, jei reikia pagardinam sriubą druska ir pipirais. Patiekiame su šaukštu grietinės arba jogurto.

Vasaros sezonu į šią sriubą dar dedu smulkintų burokėlių lapų ir kotelių. Burokėlius visada renkuosi ekologiškus arba iš mamos daržo. Vietoj jautienos kartais dedu vištienos likutį ar kitą mėsą, nes dukrytė su šia sriuba puikiai valgo mėsą, ko dažniausiai nebūna patiekiant ją atskirai.

Trinta kalafiorų ir porų sriuba

Labai mėgiama, valgome su sūriu (tarkuotu ”Džiugo” arba čederio), skrudinta balta duonele arba trapučiu. Kalafiorų kita forma kol kas dukra atsisako, o šią sriubą valgo su pasimėgavimu. Prijungiu ir kitas daržoves: porus, morkas.

Ingredientai

  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 poras;
  • 1 nedidelis kalafioras;
  • 1 morka;
  • Keletas šakelių šviežių krapų;
  • 1.5l daržovių sultinio;
  • 250 ml grietinėlės;
  • Juodieji pipirai.

Patiekimui: kietasis arba čederio sūris, skrudinta duona, trapučiai.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitinam sviestą ir apkepinam smulkintą porą.
  2. Sudedam pjaustytą morką, kalafioro žiedelius, krapus, ir viską užpilam sultiniu. Užverdam, sumažinam ugnį ir verdam tol, kol išvirs daržovės.
  3. Sriubą sutriname rankiniu trintuvu arba blenderio pagalba. Supilame grietinėlę ir leidžiame užvirti. Paragaujame, jeigu reikia įberiame šiek tiek juodųjų pipirų, druskos.
  4. Patiekiu su tarkuotu sūriu, šalia labai tinka duonos skrebutis.

Daržovių sriuba su lašiša

Kepta žuvis mano mažajai ne visada draugas, tačiau žuvis sriuboje visada suvalgoma. Kodėl? Net neįsivaizduoju, bet jei valgo, tai jau yra labai gerai! Į šią sriubą dedu ir žaliuosius žirnelius, kurių ji nemėgsta, bet su šia sriuba visada suvalgo.

Paruošimas vėlgi labai paprastas, iš kasdieninių ingredientų.

Ingredientai

  • 1 v.š. sviesto;
  • 250 g lašišos;
  • 1 poras (arba baltasis svogūnas);
  • 1 morka;
  • 2 bulvės;
  • 1/2 puodelio žaliųjų žirnelių;
  • Šviežių krapų;
  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio;
  • 150 g. grietinės arba grietinėlės.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname sviestą, apkepiname smulkintą porą, tarkuotas morkas. Sudedame žaliuosius žirnelius, kubeliais supjaustytas bulves, smulkintus krapus ir užpilame sultiniu. Verdame tol, kol išvirs daržovės.
  2. Į sriubą sudedame lašišos gabaliukus be odelių ir paverdame 5 minutes. Įmaišome grietinę, užverdame ir nukeliame puodą nuo ugnies. Paragaujame, jeigu trūksta prieskonių- pagardiname sriubą druska arba pipirais.

Vietoje grietinės arba grietinėlės dar naudoju lydytą sūrelį- skonis gaunasi puikus.

Raugintų agurkų sriuba

Visiškai primenanti vaikystę. Nežinau, kaip gaminama klasikinė raugintų agurkų sriuba, bet mėginau atgamint kažką iš atminties. Dukrytė labai mėgsta agurkus, tad visiškai neklydau, kad ši sriuba pasiteisins 🙂 Dabar ji viena mėgiamiausių.

Ingredientai

  • 1/2 puodelio perlinių kruopų;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 3 raugintų agurkų;
  • 2 bulvių;
  • 1 morkos;
  • Keleto šakelių krapų;
  • 2 lauro lapų;
  • 1 l vištienos sultinio.

Gaminimo eiga

  1. Perlines kruopas iš vakaro užmerkiame šaltame vandenyje ir palaikome pernakt. Ryte išpilame vandenį ir perplauname.
  2. Puode įkaitiname aliejų, apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Sudedame tarkuotas morkas ir maišydami pakepiname kol kiek paminkštės.
  3. Supilame sultinį, suberiame perlines kruopas, smulkintus krapus, lauro lapus, kubeliais pjaustytas bulves bei agurkus. Leidžiame užvirti, sumažiname ugnį ir viską verdame tol, kol išvirs perlinės kruopos. Skysčiui nugaravus, įpilame verdančio vandens.
  4. Išvirus paragaujame, ar nieko netrūksta, išimame lauro lapus. Galime įberti šiek tiek druskos, pipirų.

Valgom tiesiog su šaukšteliu grietinės ir juoda rugine duona.

Viliuosi, jog rasite kažką skanaus ir savo vaikučiams 🙂 Kiekvienas turi savo ypatingą skonį, bet bent jau viena ar dvi sriubos turėtų tikrai pasiteisint ir jums!

Skanių atradimų!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Labai labai labai geras įrašas!
    Realiai sukurta toddler’iams 😀
    Ačiū!

     
  2. Ačiū už receptus, labai skanu ir paprasta pagaminti:)

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *