Vienas dažniausių klausimų, kalbant apie mėsą vaikams, būna ką nuveikti su triušiena. Ir išties- juk nenorime nei tų kaulų, nei sausos mėsos. Būtent todėl aš renkuosi jau susmulkintą mėsą- sutaupau ir laiko nukaulinant, ir mėsos dalių išmetimo vargstant su tais kauliukais.
Triušiena turėtų būti viena pirmųjų mėsų, kurias įvedame į mažylio primaitinimą. Iš pradžių ją garindavau tiesiog su daržovėmis, ir maitindavau dukrytę paruoštomis tyrelėmis. Šitas būdas man labiausiai pasiteisino su abiem dukrom iki maždaug 8mėn, o vėliau palaipsniui pereidinėjom link valgymo gabaliukais.
Ir toliau perku smulkintą triušieną, tik jos nebemalu, dažniausiai gaminu įvairius troškinukus. Manau kad šitas išties vertas būti įamžintu, tad nieko nelaukusi dalinuosi receptu. Skonis puikus netgi man pačiai. 10 mėnesių dukrytė valgė puikiai, o su 3-mete pavyko tik pagudravus ir pasakius, jog kuskusas yra maži makaroniukai – tada valgė, kitaip šiuo laikotarpiu su viskuo kas nėra makaronai gan sunkiai sekasi 😀

Ingredientai
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- Smulkinta triušiena;
- Poras;
- Česnakas;
- Krapai;
- Cukinija;
- Moliūgas;
- Perlinis kuskusas;
- Kalakutienos sultinys.
Gaminimo eiga
- Puode įkaitinu alyvuogių aliejų ir suberiu smulkintą triušieną. Maišydama apkepinu ir atskiriu gabalėlius.
- Beriu smulkintą porą ir česnako skiltelę. Pakepinu, kol poras suminkštės.
- Beriu tarkuotos cukinijos, keletą moliųgo gabalėlių, smulkintus krapus. Įberiu 1/3 stiklinės perplauto perlinio kuskuso, viską užpilu kalakutienos sultiniu ir verdu tol, kol kuskusas išvirs ir sugers visą sultinį.
Prieskonių papildomai nedėjau, nes jų buvo pakankamai sultinyje, kuriame viską troškinau.
Primenu, jog vaikams iki 1 metų druskos nededame išvis, naudojame tik natūralius prieskonius.

Skanaus!
Aušra
Atrodo labai skaniai, būtų šaunu, jeigu surašytumėt produktų kiekius.
Dažniausiai surašau, šitą dariau visiškai ”iš akies”, bet labai skaniai gavosi tad įamžinau :))