Pusryčių blyneliai vaikams: 4 receptai

Pusryčiai mums turi būti lengvi ir greitai paruošiami. Vos tik pabudusi, Liepa (18mėn.) tiesiu taikiniu lekia į virtuvę rėkdama ”Niamnia”, tad nenorint skandalo, mamai tenka greitai suktis su pusryčiais 🙂

Vienas iš mūsų mėgiamiausių pusryčių variantų- blyneliai. Jie gali būti įvairiausi, netgi iš daržovių ar mėsos. Mes pusryčiams renkamės uogas, vaisius, varškę, kiaušinius, jogurtą ir kruopas, o daržovių tarkuoti neturiu didelio noro, nes tą patį greičiausiai darysiu pietums.

Dalinuosi keletu mūsų mėgiamiausių blynelių receptų, kuriuos kepame gan dažnai: su malonumu valgo visa šeima, o naudoju tik įprastus produktus, kurių beveik visada turime namuose.

BLYNELIAI SU OBUOLIAIS

Blyneliai purūs, minkšti, į saldžią pusę. Cukraus stengiamės nenaudoti, tačiau jeigu jūs naudojate- drąsiai saldinkite, turėsite visiškai desertinius blynus!

Ingredientai

  • 1 kiaušinis;
  • 150 ml augalinio pieno;
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus;
  • Žiupsnis cinamono;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • 6 v.š. kvietinių miltų;
  • 1 didelis obuolys.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinį ir įmaišome augalinį pieną. Beriame druską, vanilinį cukrų, cinamoną, ir išmaišius įmaišome miltus su kepimo milteliais.
  2. Į tešlą įmaišome tarkuotą obuolį. Tešla turi gautis tiršta.
  3. Kepame keptuvėje ant įkaitinto kokosų aliejaus iš abiejų pusių kol blyneliai sutvirtės ir įgaus dailią auksinę spalvą. Rezultate turime gauti gan storus, purius blynus.

AVIŽINĖS KOŠĖS BLYNELIAI SU GVAKAMOLE

Nesaldūs, puikiai tinkantys sunaudoti avižinės košės likučiams. Patiekti su grūdėta varške maišyta su žolelėmis, gvakamole arba bet kokiu kitu jūsų mėgiamu nesaldžiu priedu 🙂

Ingredientai

  • 1 puodelis virtos avižinės košės;
  • 4 v.š. varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/3 a.š. krapų;
  • 3 v.š. miltų.

Gaminimo eiga

  1. Avižinę košę gerai sumaišome su kiaušiniu ir varške. Įberiame šiek tiek druskos, krapų (šviežių arba džiovintų). Beriame miltus ir gerai išmaišome, tešla turi gautis tiršta.
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus kepimui arba ghee sviesto, formuojame blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol sutvirtės.

Būtent dėl šių blynelių netgi gavau vyro pasipiktinimą, kodėl niekad tokių skanių blynų nekepu jam 😀 Niekad apie tai nesusimąsčiau, dažniausiai košės likučius tokiu būdu sunaudoju ryte. Šiuos blynelius suvalgo dar skaniau, nei paprastą košę. Gal kalti gabaliukai? 🙂

BANANINIAI SU KEFYRU

Nurodytos porcijos užtenka mamai ir mažam vaikui 🙂 Blyneliai labai minkšti viduje, tinka patiekti su vaisiais, uogomis, tyrelėmis, jogurtu. Juos namuose kepam dažniausiai, dukrytei labai patinka, visada palieka tuščią lėkštę.

Ingredientai

  • 1 bananas;
  • 200 ml kefyro;
  • Žiupsnis cinamono;
  • 6 v.š. kvietinių miltų;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/3 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Sutriname bananą, supilame kefyrą ir gerai išmaišome. Beriame šiek tiek cinamono, druskos ir pamaišome.
  2. Į tešlą įmaišome miltus su kepimo milteliais.
  3. Kepame ant kokosų aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių, kol blyneliai sutvirtės.

VARŠKĖS BLYNELIAI DEBESĖLIAI

Debesėliai, nes stori, minkšti, neeilinio purumo. Pasaka, o ne blynai! Juos galime kepti tiek sūrius, tiek saldžius, tačiau šį kartą rinkomės gan neutralaus skonio- saldumo dukrytei užteko iš banano ir obuolių tyrelės. Vėlgi, klasika, atgal gavau tusčią lėkštę 🙂

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g. varškės;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. cukraus (jeigu naudojat);
  • 4 v.š. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinius, suberiame varškę ir šakute gerai sutriname.
  2. Į tešlą įmaišome grietinę, vanilinį cukrų, cukrų (jeigu naudojame) ir miltus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis tiršta kaip grietinė, stambių varškės gabaliukų neturėtų likti.
  3. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių ant kokosų aliejaus arba ghee sviesto.

Linkiu, kad visi šių blynų receptai pateisintų ir jūsų vaikučių lūkesčius 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Join the Conversation

  1. Su varške, gavosi tobuli, labai skanu 🙂

     
    1. Super! 🙂 O jei kiaušinio baltymą plaksit atskirai ir įmaišysit į tešlą, dar miltus įsijosit, bus dvigubai puresni! 🙂

       
  2. Ačiū už paprastus, bet tuo pačiu labai skanius receptus, kuriuos ‘rimčiausias namų šefas’ jau patvirtino mėgstamiausių sąraše.😍

     
    1. Nėra už ką, visada malonu girdėt kai skaniai valgo net patys mažiausi! 🙂

       
  3. Nuostabus jūsų receptai 🤍🍽 Ačiū

     
    1. Dėkui jums! Laimingi jūs, laiminga aš 😀

       
  4. Puikus blynai su varške pusryčiams . Mažajai patiko ir gaminti kartu ir labai skaniai valgė. Ačiū jums už receptą , Aušra .

     
    1. Super! Džiaugiamės kartu! :))

       

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close