Salotos su kepta vištiena ir laimu

Salotos su kepta vištiena ir laimo sulčių padažu. Jei mėgstate mekstikietiškasias fajitas, šios salotos tikrai turėtų sudominti, nes skoniu labai primena jas. Svarbiausias ingredientas čia yra vištiena, itin svarbus jos marinatas. Tinkamą avokadą taip pat svarbu išsirinkti atsakingai, nes dažnai jie būna nepilnai sunokę arba sugedę. Patys patogiausi mano atrasti avokadai yra Lidl didieji, parduodami po vienetą. Jie visada minkšti, lengvai nusilupa, puikiai tinka įvairiems patiekalams ir padažams. O kas svarbiausia- nereikia jų nokinti, tiesiog nusiperki ir valgai tą pačią dieną.

Jeigu mėgstate kalendras, drąsiai jas naudokite vietoje petražolių. Šiame recepte jos tiks labiau nei petražolės, tačiau aš kalendrų nemėgstu, ir vietoj jų visada naudoju petražoles.

Ingredientai

Marinatui:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1 laimo iš “Lidl turgelio“;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/2 a. š. medaus “Marlene“;
  • 1/3 a. š. maltų aitriųjų paprikų “Kania“;
  • 1/2 a. š. druskos “Kania“;
  • 1/2 a. š. malto kumino.

Salotoms:

  • 500 g. viščiukų broilerių šlaunelių mėsos “Skonio ženklas“;
  • 200 g. mažųjų geltonųjų ir raudonųjų paprikų “Topmato“;
  • 1/2 svogūno iš “Lidl turgelio“;
  • Romaninių salotų iš “Lidl turgelio“;
  • 1 didysis avokadas iš “Lidl turgelio“;
  • Sezamų sėklų.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome visus marinato ingredientus, įspaudžiame laimo sultis. Dalį marinato padedame į šaldytuvą, jį naudosime padažiui. Likusiame marinate vištieną marinuojame porą valandų.
  2. Keptuvėje įkaitiname šaukštelį aliejaus ir kepame vištieną iš abiejų pusių tol, kol pilnai iškeps. Jeigu turime galimybę, vištieną kepame grilyje. Iškepusią vištieną paliekame atvėsti, supjaustome juostelėmis.
  3. Išvalome keptuvę, įpilame ir įkaitiname šiek šiek aliejaus. Juostelėmis pjaustytas paprikas su svogūnu ir kepame tol, kol suminkštės, bet vis dar bus nepraradusios traškumo. Įberiame šiek tiek druskos.
  4. Paruošiame salotas: į lėkštę dedame nuplautų romaninių salotų lapus, keptą vištieną, keptas paprikas su svogūnais, pjaustytą avokadą. Vištieną apšlakstome marinatu, avokadą apiberiame sezamų sėkloms, papuošiame petražolių lapeliais.

Salotos ne tik sočios, maistingos, bet ir garantuotai papuoš jūsų stalą.

Vištienos ir paprikos likučius drąsiai dedam į pietų dėžutę sekančiai dienai. Avokadą ir salotų lapus rekomenduoju suvalgyti tą pačią dieną.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*