Gaivinantis arbūzų gėrimas su laimu

Gaivus arbūzų gėrimas

Arbūzų gėrimas puikiai atvėsins karštą vasaros dieną. Galite vaišinti draugus, svečius, vėsintis juo patys, arba pasigaminti tiesiog kai nusiperkat visą arbūzą ir matot, jog nespėsite visko suvalgyti.

Patiks visiems saldžių ir saldžiarūgščių gėrimų mėgėjams.

Ingredientai

  • 4 puodeliai arbūzo be sėklų;
  • 1 laimas;
  • 2 v. š. cukraus;
  • Mėtos lapelių;
  • Ledukų.

Gaminimo eiga

  1. Arbūzo gabalėlius sudedame į blenderį, įspaudžiame laimo sultis, suberiame cukrų, ir viską susmulkiname.
  2. Arbūzą galima arba nukošti, arba patiekti tiesiog taip, priklausomai nuo paties arbūzo ir ragautojų noro. Taip pat tirštesnį gėrimą galima atskiesti šaltu vandeniu.
  3. Į stiklines beriame ledukus, dedame laimo skilteles, mėtų lapelius, ant viršaus pilame arbūzų gėrimą.

Šį arbūzų gėrimą rekomenduoju puošti įvairiausiomis uogomis, vaisių skiltelėmis- kuo daugiau spalvų, tuo geriau!

Su mėtomis niekada neprašausite, o šilauogės suteiks puikų spalvų balansą.

Stiklinių kraštus galite padekoruoti cukrumi. Paprasčiausiai patepkite kraštelius sirupu arba medumi, ir merkite stiklinę į cukrų, šiek tiek pasukiokite. Krašteliai dailiai pasidengs cukraus gabaliukais.

Šį kartą arbūzo nenukošiau. Rekomenduoju jį nukošti kai norisi vientisesnės konsistencijos, kažko panašiau į limonadą, skystesnio.

Gėrimą laikome šaldytuve, prieš patiekiant išmaišome.

Geriame tik su daugkartiniais šiaudeliais- taip ir gražiau, ir prisidėsime prie vienkartinio plastiko naudojimo mažinimo iniciatyvos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *