Avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir bananais

Avižinis apkepas su riešutais

Gali būt sveiki pusryčiai, maistingas avižinės košės pakaitalas, o su extra klevų sirupu puikiai atstos skanų desertą!

Tinka norintiems paįvairint pusryčius, sunaudot mirštančius bananus, kad jų netektų išmest.

Apkepas pavyko puikiai, rekomenduoju valgyti dar šiltą.

Ingredientai

  • 2 bananų;
  • 4 v.š. riešutų sviesto;
  • 2 v.š. klevų sirupo;
  • Lašelio vanilės ekstrakto;
  • 1.5 puodelio pieno (karvės arba augalinio);
  • 2 puodelių avižinių dribsnių (greitai paruošiamų);
  • 4 v.š. smulkintų aguonų;
  • Sauja anakardžių;
  • Sauja migdolų;
  • 1/2 a.š cinamono;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis malto kardamono;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Bananus sutriname, sumaišome su riešutų sviestu, klevų sirupu ir vanile. Pilame pieną, beriame aguonas, smulkintus riešutus, prieskonius, gerai išmaišome. Beriame avižinius dribsnius, kepimo miltelius, išmaišome.
  2. Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo formą, išlyginame paviršių, papuošiame banano puselėmis. Kepame 180 °C orkaitėje 30 minučių.

Apkepą valgome šiltą, su klevų sirupu arba tiesiog graikišku jogurtu ir šviežiomis uogomis, galima be jų.

Prieš kurį laiką dalinausi ir trumpu gaminimo video, jį galite pamatyti mano Instagram paskyroje čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *