Greitai paruošiamas sluoksniuotos tešlos desertas skubantiems, tačiau norintiems maloniai nustebinti artimuosius.
Ingredientai
- Sluoksniuotos tešlos;
- 1 kiaušinio;
- 200 g. kreminio sūrio;
- 200 g. maskarponės sūrio;
- 1/2 puodelio plakamosios grietinėlės;
- Klevų sirupo (pagal skonį);
- Šilauogių;
- Aviečių;
- Cukraus pudros;
- Mėtos lapelių.
Gaminimo eiga
- Tešlą supjaustome kvadratais. 0.5 cm nuo tešlos krašto ją įpjauname peiliu, tą darome iš visų 4 kraštų. Tešlos vidurį subadoma šakute. Aptepame plaktu kiaušiniu ir dedame kepti į 200 °C orkaitę 15-20 minučių, pagal instrukcijas ant tešlos pakuotės. Tešlos pagrindui iškepus, jos vidurį pirštais įspaudžiame į vidų, padarydami vietos įdarui.
- Paruošiame kremą. Suplakame grietinėlę, ją iš lėto įmaišome į maskarponę su kreminiu sūriu. Pilame klevų sirupo pagal skonį, gerai išmaišome.
- Dedame kremą į pagrindo vidų, papuošiame uogomis, mėtos lapeliu ir cukraus pudra.
Desertą fotografavo 22/7, o dekoru ir indais pasirūpino Vrdecor.
Skanaus!
Aušra