Jautienos išpjovos vėrinukai su daržovėmis ir sojų medaus padažu

Jautienos vėrinukai

Jautienos vėrinukai- puikus patiekalas visiems, norintiems maitintis sveikiau. Puikiai tinka tiek kepti orkaitėje, tiek grilyje lauke.

Šiam receptui naudojau KitchenMe sausai brandintą jautienos išpjovą🥩 Vaivorykštės spalvų daržoves🥙 Ir itin malonaus skonio marinatą su medumi🍯🐝

Vaizdo įrašą, kaip gaminau šį garsų ir sveiką patiekalą galite peržiūrėti čia.

Ingredientai

  • 600 g sausai brandintos jautienos išpjovos;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. sojų padažo;
  • 2 v.š. citrinų sulčių;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1 a.š. provanso prieskonių;
  • 1/3 a.š. česnakinės druskos;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 3 įvairių spalvų paprikos;
  • Petražolės papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Jautienos išpjovos gabalėlius sudedame į dubenį. Pilame medų, alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, suberiame visus prieskonius ir gerai rankomis išmaišome. Paliekame greitai pasimarinuoti bent 20 minučių, arba uždengiame ir paliekame šaldytuve pernakt.
  2. Svogūnus ir paprikas supjaustome kubeliais. Veriame ant mažų iešmelių pamiksuodami, ir dedame į skardą su skylutėmis, arga pasiruošiame ir dėsime tiesiai ant grotelių.
  3. Orkaitėje nustatome grilio funkciją, įkaitiname ir sudedame iešmelius. Kepame 10 minučių, bekepant apverčiame 2-3 kartus.
  4. Iešmelius apiberiame smulkintomis petražolėmis ir patiekiame dar karštus.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *