Jautienos vėrinukai- puikus patiekalas visiems, norintiems maitintis sveikiau. Puikiai tinka tiek kepti orkaitėje, tiek grilyje lauke.
Šiam receptui naudojau KitchenMe sausai brandintą jautienos išpjovą🥩 Vaivorykštės spalvų daržoves🥙 Ir itin malonaus skonio marinatą su medumi🍯🐝
Vaizdo įrašą, kaip gaminau šį garsų ir sveiką patiekalą galite peržiūrėti čia.
Ingredientai
- 600 g sausai brandintos jautienos išpjovos;
- 1 v.š. skysto medaus;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. sojų padažo;
- 2 v.š. citrinų sulčių;
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
- 1/2 a.š. druskos;
- 1 a.š. provanso prieskonių;
- 1/3 a.š. česnakinės druskos;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- 3 įvairių spalvų paprikos;
- Petražolės papuošimui.
Gaminimo eiga
- Jautienos išpjovos gabalėlius sudedame į dubenį. Pilame medų, alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, suberiame visus prieskonius ir gerai rankomis išmaišome. Paliekame greitai pasimarinuoti bent 20 minučių, arba uždengiame ir paliekame šaldytuve pernakt.
- Svogūnus ir paprikas supjaustome kubeliais. Veriame ant mažų iešmelių pamiksuodami, ir dedame į skardą su skylutėmis, arga pasiruošiame ir dėsime tiesiai ant grotelių.
- Orkaitėje nustatome grilio funkciją, įkaitiname ir sudedame iešmelius. Kepame 10 minučių, bekepant apverčiame 2-3 kartus.
- Iešmelius apiberiame smulkintomis petražolėmis ir patiekiame dar karštus.
Skanaus!
Aušra