Kesadilijos su jautiena ir daržovėmis

Kesadilijos su jautiena ir paprikomis

Kesadilijos su jautiena mano atradimas, nes iki šiol jas gamindavau tik su daržovėmis arba su vištiena. Visada svarbu nebijoti improvizuoti virtuvėje ir vis išbandyti kažką naujo ir neįprasto jūsų virtuvei 🙂

Smulkintos jautienos namuose dažniausiai turime, nes ją mėgstu įkomponuoti į mažosios dukrelės sriubas. Šiam receptui galite naudoti bet kurią jautienos dalį, tiesiog mėsą supjaustę labai smulkiais gabalėliais ir sekdami šį receptą.

Ingredientai

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Česnako skiltelė;
  • 200 g maltos jautienos;
  • 4 tortilijos;
  • 1/2 saldžiojo svogūno;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 1/2 žaliosios paprikos;
  • 1/2 geltonosios paprikos;
  • 4 rudieji pievagrybiai;
  • 4 riekelės brie sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame smulkintą jautieną, kepindami beriame šiek tiek druskos, pipirų, įspaudžiame skiltelę česnako. Mėsą pastumiame į vieną keptuvės pusę, o į kitą pusę suberiam smulkintą svogūną, paprikas ir pievagrybius. Kepiname viską tol, kol suminkštės, ir mėsa pilnai iškeps. Viską kartu sumaišome.
  2. Įkaitiname švarią keptuvę su šlakeliu aliejaus. Paguldome tortiliją, ant vienos pusės dedame paruoštą jautienos įdarą, ant viršaus- sūrio riekelę, ir perklenkiame tortiliją pusiau. Kepame iš abiejų pusių tol, kol sušils, sūris ištirps ir lengvai apskrus.
  3. Perpjauname iškepusią tortiliją pusiau ir patiekiame dar karštas.

Rekomenduoju patiekti su kalnu lengvų, žalių salotų.

Kažkaip šiose kesadilijose įsivaizduoju raugintus arba marinuotus agurkėlius! Turėtų puikiai derėti su jautiena. Gaila, kad šį kartą jų neturėjau po ranka. Jeigu norite pamėginti, tiesiog labai smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į jau paruoštą mėsos ir daržovių įdarą.

Jeigu mėgstate batatus (saldžiąsias bulves) bei avokadus, jums turėtų patikti ir šis kesadilijų receptas. O gal esat vištienos fanas? Tada drąsiai bandykit šį receptą.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *