Kiaulienos išpjova garstyčių ir medaus padaže

Kiaulieną valgome retais atvejais, tik tada kai norisi kažko itin lietuviško, tradiciško ir riebaus. Kotletai, cepelinai, koldūnai su kiauliena – net seilė tįsta! 🙂 Nors ir 80% mūsų maisto raciono yra sveika subalansuota mityba, niekad nespjaunam ir į ne tokius sveikus patiekalus. Pagrindinė priežastis kodėl atsisakėm kiaulienos – rasti skanios mėsos yra tikras iššūkis! Su kiauliena iš parduotuvių siaubingai nesiseka, turguose pasiseka ne visada, na o mėsos iš kaimo gauti irgi ne visada pavyksta. Bet jei pavyksta.. Mūsų namuose šventė 🙂

Grįžtam prie temos ir šiandienos recepto – kiaulienos išpjovos garstyčių ir medaus padaže. Kiauliena iš parduotuvės, skonis toli gražu ne kaimiško lietuviško paršelio, bet buvo tikrai nebloga. Šis mėsos receptas labai paprastas ir tiesiog lietuviškas, ko buvau labai pasiilgusi. Gaminam!

Ingredientai

  • Kiaulienos išpjova;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • Žiupsnis druskos ir pipirų;
  • Čiobrelio prieskoniai.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinam 200 C. Kiaulieną įtriname druska ir pipirais. Dubenėlyje sumaišome garstyčias su medumi bei čiobreliais, tada puse šio marinato įtriname kiaulieną ir dedam į kepimo indą.
  2. Šalia mėsos kepiau bulves (supjaustom kubeliais, apšlakstom alyvuogių aliejum, paberiam druskos, pipirų ir gerai išmaišom). Viską sudedam į bendrą indą ir uždengiam folija, kepam 25min. Tokiu būdu mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė.
  3. Nuimam foliją, mėsą aptepame likusiu garstyčių padažu, temperatūrą sumažinam iki 180 C ir kepam dar apie 20 min. Kepimo laikas priklausys nuo išpjovos dydžio.

Mėsytė iškepta, sultinga ir minkšta! Kaip ją patieksite yra Jūsų fantazijos reikalas. Grūdėtųjų garstyčių dėka mėsa atrodo labiai gražiai, buvo net gaila pjaustyti 🙂

Skanaus!

Aušra

 

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*