Burito su špinatais ir kiaušiniu

Nors ir nefotogeniškas, bet be galo skanus burito! Bėda būna kai reikia fotografuoti: nori kad matytųsi visas grožis viduje, bet perpjovus pusiau pradeda viskas byrėti. Maisto fotosesijos kartais būna labai komiškos, bet ko nepadarysi dėl geresnio kadro 🙂

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 4 griežinėliai kumpio (kalakutienos arba kiaulienos);
  • 2 puodeliai špinatų;
  • 1 didelis pomidoras;
  • Druskos;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1/4 puodelio fetos sūrio;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų laiškinių svogūnų;
  • 2 tortilijos lakštai;
  • Keletas salotos lapų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname 5 minutes. Įdedame smulkintą kumpį ir kepame dar 3 minutes. Sudedame smulkintą pomidorą ir stambiai pjaustytus špinatus, kepame dar porą minučių. Viską lengvai pasūdome (pagal skonį) ir padedame į šalį.
  2. Dubenyje išplakame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos. Kitoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir iškepame kiaušinius. Maišome pastoviai kas gautųsi daug smulkių gabalėlių.
  3. Iškepusius kiaušinius įmaišome į špinatų ir svogūno mišinį. Įtrupiname fetą, suberiame smulkintus laiškinius svogūnus ir viską gerai išmaišome.
  4. Įkaitinu keptuvę be aliejaus ir kiekvieną tortilijos lakštą pašildau po 10 sekundžių iš abiejų pusių. Kiaušinių mišinį dedu į tortilijos vidurį, ant viršaus dedu plėšytus salotos lapus. Tortilijos apačią užlenkiu ir gražiai susuku.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *