Nors ir nefotogeniškas, bet be galo skanus burito! Bėda būna kai reikia fotografuoti: nori kad matytųsi visas grožis viduje, bet perpjovus pusiau pradeda viskas byrėti. Maisto fotosesijos kartais būna labai komiškos, bet ko nepadarysi dėl geresnio kadro 🙂
Ingredientai
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
- 4 griežinėliai kumpio (kalakutienos arba kiaulienos);
- 2 puodeliai špinatų;
- 1 didelis pomidoras;
- Druskos;
- 4 kiaušiniai;
- 1/4 puodelio fetos sūrio;
- 1 valg. šaukšt. smulkintų laiškinių svogūnų;
- 2 tortilijos lakštai;
- Keletas salotos lapų.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname 5 minutes. Įdedame smulkintą kumpį ir kepame dar 3 minutes. Sudedame smulkintą pomidorą ir stambiai pjaustytus špinatus, kepame dar porą minučių. Viską lengvai pasūdome (pagal skonį) ir padedame į šalį.
- Dubenyje išplakame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos. Kitoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir iškepame kiaušinius. Maišome pastoviai kas gautųsi daug smulkių gabalėlių.
- Iškepusius kiaušinius įmaišome į špinatų ir svogūno mišinį. Įtrupiname fetą, suberiame smulkintus laiškinius svogūnus ir viską gerai išmaišome.
- Įkaitinu keptuvę be aliejaus ir kiekvieną tortilijos lakštą pašildau po 10 sekundžių iš abiejų pusių. Kiaušinių mišinį dedu į tortilijos vidurį, ant viršaus dedu plėšytus salotos lapus. Tortilijos apačią užlenkiu ir gražiai susuku.
Skanaus!
Aušra