Chia sėklų pudingas man visada būna pats geriausias pasirinkimas pusryčiams, kai neturi daug laiko gaminti. Sėklas pasiruošiu iš vakaro, o ryte per keletą minučių pabaigiu ruošti pusryčius.
Gaminame dvi porcijas.
Ingredientai
- 8 v. š. chia sėklų;
- 2 puodelių kokosų pieno gėrimo;
- 1/3 puodelio kokosinio jogurto;
- 1 v. š. agavų sirupo;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 1 a. š. vanilės;
- Žiupsnis druskos;
- 1/2 mango;
- 2 v. š. stambių kokoso drožlių;
Gaminimo eiga
- Chia sėklas užpilame kokosų pienu (ne tuo tirštu iš skardinės, bet kokosiniu gėrimu popierinėje pakuotėje), dubenėlį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt. Trumpiausiai siūlau sėklas brinkinti 2 valandas.
- Išmaišome sėklas, įpilame vanilę, suberiame druską su cinamonu ir dar kartą išmaišome. Jei norite saldžiau, į sėklas galite įpilti šiek tiek agavų sirupo.
- Keptuvėje lengvai pakepiname kokosų drožles (dėl aromato). Jogurtą sumaišome su agavų sirupu, o mango supjaustome kubeliais.
- Chia pudingą dedame į stiklines, sluoksniuojame kartu su apkepintomis kokosų drožlėmis. Ant viršaus beriame smulkintą mango, jogurtą ir viską apibarstome likusiomis kokoso drožlėmis.
Skanaus!
Aušra