Lietiniai su figų džemu

Greičiausiai kiekviena šeimininkė turi savo lietinių blynų receptą. Koks gi rytas be blynų? 🙂

Įdarų, žinoma, yra pačių įvairiausių, pradedant nuo mėsos, baigiant varške, uogienėm, šokoladu, vaisiais. Mano vieni mėgstamiausių lietinių yra su džemu, tad šiandien papasakosiu, kaip būtent tokius lietinius kepu aš.

Na o lietinius prisiminiau tiesiog skaitydama apie Balkanų virtuvę. Radusi, jog Balkanų regione lietiniai vadinami Palačinka, plačiai nusišypsojau ir pagalvojau, jog būtų smagu išsikepti tą Palačinką, arba bent jau kažką panašaus 🙂 Tad lietiniams naudosiu figų džemą, kurį radau prie šios savaitės Nostja pasiūlymų Lidl Lietuva.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 ml pieno;
  • 150 ml kvietinių miltų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. cukraus;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius suplakame elektriniu plaktuvu, supilame pieną, alyvuogių aliejų, beriame cukrų, druską, ir suplakame dar kartą.
  2. Įmaišome miltus, tešlą paliekame pastovėti 10 minučių.
  3. Keptuvę lengvai patepame sviestu arba bet kokiais kitais riebalais. Pilame tešlą plonu sluoksniu ir kepame iš abiejų pusių po porą minučių.
  4. Į blynelių vidurį dedame figų džemą ir susukame blynelius.

Kalbant apie Balkanų virtuvę, ji garsėja tikrai ne lietiniais, o vietiniais sūriais, Dalmatijos regiono kumpiu. Kaip visada Lidl dėka turime galimybę susipažinti su įvairių šalių virtuve.

Neskaitant sūrių ir kumpių likau sužavėta Kroatiškuoju Burek- sluoksniuotos tešlos kepiniu su mėsa. Figų džemas puikiai tiko ne tik lietiniams, bet ir įprastiems pusryčių blyneliams, košėms, varškei gardinti.

Reklam sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *