Greičiausiai kiekviena šeimininkė turi savo lietinių blynų receptą. Koks gi rytas be blynų? 🙂
Įdarų, žinoma, yra pačių įvairiausių, pradedant nuo mėsos, baigiant varške, uogienėm, šokoladu, vaisiais. Mano vieni mėgstamiausių lietinių yra su džemu, tad šiandien papasakosiu, kaip būtent tokius lietinius kepu aš.
Na o lietinius prisiminiau tiesiog skaitydama apie Balkanų virtuvę. Radusi, jog Balkanų regione lietiniai vadinami Palačinka, plačiai nusišypsojau ir pagalvojau, jog būtų smagu išsikepti tą Palačinką, arba bent jau kažką panašaus 🙂 Tad lietiniams naudosiu figų džemą, kurį radau prie šios savaitės Nostja pasiūlymų Lidl Lietuva.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai;
- 200 ml pieno;
- 150 ml kvietinių miltų;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. cukraus;
- Žiupsnis druskos.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius suplakame elektriniu plaktuvu, supilame pieną, alyvuogių aliejų, beriame cukrų, druską, ir suplakame dar kartą.
- Įmaišome miltus, tešlą paliekame pastovėti 10 minučių.
- Keptuvę lengvai patepame sviestu arba bet kokiais kitais riebalais. Pilame tešlą plonu sluoksniu ir kepame iš abiejų pusių po porą minučių.
- Į blynelių vidurį dedame figų džemą ir susukame blynelius.
Kalbant apie Balkanų virtuvę, ji garsėja tikrai ne lietiniais, o vietiniais sūriais, Dalmatijos regiono kumpiu. Kaip visada Lidl dėka turime galimybę susipažinti su įvairių šalių virtuve.
Neskaitant sūrių ir kumpių likau sužavėta Kroatiškuoju Burek- sluoksniuotos tešlos kepiniu su mėsa. Figų džemas puikiai tiko ne tik lietiniams, bet ir įprastiems pusryčių blyneliams, košėms, varškei gardinti.
Reklam sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra