Sumuštiniai su tunu

Sumuštiniai su tunu

Sumuštiniai su tunu yra vieni mano mėgiamiausių. Jau seniai nevalgau jokios dešros ir kitų subproduktų, tai tenka gerokai pasukti galvą, ką gi dėti ant to sumuštinio.

Neskaitant visų sūrių, kiaušinių ir daržovių, tunas sumuštiniuose puikiai dera. Sveikiausiam variantui išgauti visada naudoju tuną savose sultyse, jokiu būdu ne aliejuje. Pirkdami tuną visada galvokite taip: jeigu jums labai reikės to aliejaus, įsipilsite patys.

Sumuštiniams naudojau marinuotus agurkėlius, kurie suteikia malonios rūgštelės. Taip pat ir salierus, kurių išties nemėgstu, bet juos supjausčius itin smulkiai to stipraus saliero skonio beveik nepajausite.

Ingredientai

  • 350 g. tuno savose sultyse;
  • 2 marinuoti agurkai;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 laiškiniai svogūnai;
  • 2 v. š. majonezo;
  • 1/2 a. š. dijon garstyčių;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Šlakelis citrinos sulčių.

Sumuštinių bazei: duonos, salotų lapų.

Gaminimo eiga

  1. Agurkėlius ir salierą supjaustome labai smulkiais kubeliais, susmulkiname laiškinius svogūnus, nusunkiame tuną ir viską sumaišome.
  2. Įmaišome majonezą, garstyčias, citrinų sultis, pagardiname druska bei pipirais, ir vėl gerai išmaišome.
  3. Duonos riekeles padengiame salotų lapais, dedame paruoštą tuno įdarą, suvožiame.

Tuno įdarą galite naudoti tiek sumuštiniams, tiek kaip salotas.

Pagaminusi šią tuno užtepėlę paruošiu keletą sumuštinių, na o likutį sudedu į sandarų stiklainiuką ir viską laikau šaldytuve. Geriausia laikyti iki keleto dienų, na o jei norisi ilgiau, tiesiog į produktus neįmaišykite padažo.

Duoną renkuosi forminę, bet visada stengiuosi rinktis turinčią kuo daugiaus skaidulų ir sėklų, kurios veiktų kaip mūsų organizmo šluota ir padėtų virškinimui. Balta, sprangi duona/batonas tikrai nėra geriausias pasirinkimas.

Salotos lapas padeda duonai nepermirkti nuo drėgno tuno, tad jei sumuštinių nevalgysite iš karto, labai rekomenduoju ant duonos patiesti po salotos lapą.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*