Kokosinė vermišelių sriuba

Azijos virtuvė: 3 makaronų patiekalai vos per 15min.

Azijos virtuvė mano namuose yra viena mėgstamiausių. Ne vien tik dėl nuostabių skonių, bet ir dėl greito maiso paruošimo.

Šią savaitę Lidl Lietuva parduotuvėse prasidėjo mano mylimiausia Azijos savaitė, kurios metu rasite begalę Vitasia produktų už puikią kainą, ir galėsite pasigaminti praktiškai bet kurį patiekalą: sushi, spring rolls’us, WOK’us, sriubas ir t.t.

Kad jums būtų paprasčiau, dalinuosi netgi 3 receptais, kuriems paruošti užtruksite vos iki 15 minučių! Visi be galo skanūs, na o pirmasis receptas, kokosinė sriuba, mano šeimoje valgomas ir itin mėgstamas jau daug metų.

Visi receptai supaprastinti, nedėjau daug nekasdieninių ingredientų, tad pasigaminti drąsiai rekomenduoju kiekvienam.

Kokosinė makaronų sriuba su vištiena

Ingredientai

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2 cm imbiero šaknies;
  • 1/2 baltojo svogūno;
  • 3 v. š. raudonosios kario pastos ”Vitasia”;
  • 200 g. vištienos kulšelių mėsos;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 160 ml kokosų pieno ”Vitasia”;
  • 100 g. stiklinių makaronų ”Vitasia”.

Patiekimui:

  • Čili dribsnių;
  • Laimo sulčių;
  • Šviežios alendros.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame ir apkepiname smulkintus česnakus, svogūnus bei tarkuotą imbierą.
  2. Įmaišome raudonąją kario pastą, pakepiname porą minučių. Suberiame smulkiai pjaustytos vištienos gabalėlius, maišydami kepiname tol, kol vištiena bus beveik iškepusi.
  3. Supilame vištienos sultinį ir leidžiame užvirti. Pilame kokosų pieną, išmaišome ir vėl verdame iki užvirimo.
  4. Makaronus dedame tiesiai į dubenėlius, juos užpilame pagaminta sriuba. Jeigu norisi, įspaudžiame laimo sulčių, papruošiame kalendra, mėgstantiems aštriau- beriame čili dribsnių. Paliekame pastovėti iki 5 minučių, tam kad makaronai pilnai išbrinktų.

* Iš šio kiekio gausime 2 rimtas porcijas.

Sriubai pagaminti užtruksime vos 15 minučių, o jai abejingų tiesiog neliks. Šis receptas mano favoritas, ypač tinkantis toms dienoms, kai norisi kažko skanaus, bet nėra nei noro, nei laiko gaminti.

Sekantis patiekalas bus WOK’as. Jie ypatingi tuo, jog yra be galo skanūs ir greitai paruošiami, o man WOK’ai labiausiai patinka dėl to, jog tai pats geriausias būdas suvalgyti daugiau daržovių.

Surašiau ingredientus, kiekių nerašiau, nes viską dėjau iš akies. Visada atsipalaiduoju tik tada, kai nereikia nieko skaičiuot, dedu taip, kaip tą akimirką norisi- ir visada gaunasi puikiai!

WOK’as su krevetėmis ir makaronais

Ingredientai

  • Aliejaus kepimui;
  • 2 česnako skiltelių;
  • Įvairiaspalvių mažųjų paprikų;
  • Brokolio;
  • Rudųjų pievagrybių;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Krevečių;
  • Citrinžolės prieskonių ”Vitasia”;
  • WOK makaronų ”Vitasia”;
  • Sojų padažo ”Vitasia”;
  • Skrudintų sezamų aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Paprikas supjaustome plonomis juostelėmis, brokolius- žiedeliais, grybus- griežinėliais, laiškinius svogūnus- stambiais kelių centimetrų ilgio laiškais.
  2. WOK keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame visas daržoves. Kepame ant aukštos ugnies maišydami tol, kol daržovės iškeps iki pusės. Suberiame smulkintą česnaką ir šiek tiek citrinžolės.
  3. Daržoves pastumiame į šoną, kitoje keptuvės pusėje iškepame krevetes. Viską sumaišome ir įmaišome makaronus. (Jeigu naudojate kitokius makaronus, žiūrėkite į paruošimo instrukciją ant pakuotės).
  4. Pilame keletą gerų šaukštų sojų padažo, viską gerai išmaišome ir pakepame porą minučių ant aukštos ugnies. Apšlakstome skrudintų sezamų aliejumi.

Makaronus apiberiame sezamų sėklomis, galime papuošti laimo skiltelėmis, jeigu norėsis, panaudosite laimo sultis.

Na ir paskutinis patiekalas- lengvos salotos su stikliniais makaronais ir daržovėmis. Tiks prisižiūrintiems svorį, nes turi labai mažai kalorijų. Taip pat salotos tinkamos pietų dėžutėms, tik rekomenduoju suvartoti per 24 valandas nuo pagaminimo.

Gaivios ir lengvos spring rolls’ų salotos

Ingredientai

  • 50 g. stiklinių makaronų ”Vitasia”;
  • 1 morka;
  • 1/5 ilgavaisio agurko;
  • Svogūno laiškų;
  • Sezamų sėklų;
  • 3 v. š. laimo sulčių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. ryžių vyno acto;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Stiklinius makaronus užpilame karštu vandeniu ir paliekame 5 minutėms. Nukošiame.
  2. Morką, agurką ir laiškinius svogūnus susmulkiname, sumaišome kartu su makaronais.
  3. Padažui sumaišome laimo sultis, aliejų, ryžių vyno actą ir įberiame šiek tiek druskos. Paruoštu padažu apšlakstome salotas, apiberiame sezamų sėklomis.

Receptai sukurti bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*