Daržovių ir raudojųjų lęšių troškinys

Keptų daržovių ir lęšių troškinys

Troškiniai yra pats tobuliausias maistas žiemos metui: viską dedi į vieną puodą, paruošimas visiškai be vargo, o tuo pačiu galima sugalvoti labai maistingą ir kupiną vitaminų patiekalą.

Turėjau raudonųjų lęšių, kuriuos jau būtų laikas sunaudoti, ir gan nemažai daržovių. Jas apkepiau orkaitėje tam, kad troškiniui suteiktų gilesnį skonį, o vėliau viską troškinau kartu. Rezultate- nuostabus comfort food’as, kurį valgėm ir kitą dieną (laimė man, reikėjo mažiau gamint).

Ingredientai

Keptoms daržovėms:

  • 1 mažas kalafioras;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 saldžioji bulvė;
  • 1 česnako galva;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus.

Troškiniui:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 a. š. baziliko;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 1/2 a. š. čiobrelio;
  • 3 v. š. pomidorų pastos;
  • 400 ml konservuotų pomidorų;
  • 1200 ml daržovių sultinio;
  • 220 ml (1 puodelis) raudonųjų lęšių;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • Lapinio kopūsto (kale) lapų.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome kalafiorą, papriką ir saldžiąją bulvę nedideliais gabaliukais, beriame ant kepimo skardos ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Česnako galvą perpjauname pusiau, įvyniojame į maistinę foliją dedame šalia daržovių. Viską kepame apie 35 minutes 220 °C orkaitėje, bekepant reguliariai pamaišome.
  3. Giliame puode įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną su česnaku. Suberiame raudonėlį, čiobrelį, baziliką,ir maišydami minutę pakepiname.
  4. Supilame pomidorus, sultinį, lęšius. Užvirus sumažiname ugnį, uždengiame puodą ir troškiname apie 12 minučių arba tol, kol išvirs lęšiai.
  5. Keptą česnaką įspaudžiame į maisto smulkintuvą, supilame pomidorų pastą, balzaminį actą, keletą šaukštų skysčio iš troškinio ir suberiame pusę daržovių. Viską susmulkiname iki vientisos masės ir pilame į puodą kartu su likusiomis keptomis daržovėmis.
  6. Į troškinį įmaišome plėšytų kapinio kopūsto lapų ir patroškiname keletą minučių, kol kopūstas suminkštės.

Troškinį patiekiame su traškia duona, labai tinka ir parmezano sūris.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*