Brokolių salotos su morkomis

Brokolių ir morkų salotos

Pastaruoju metu valgiau be galo daug daržovių, tad teko prasimanyt įvairių būdų, ką padaryt kad jos neatsibostų. Vienas iš jų- šios gardžios brokolių ir morkų salotos, kurios nepaliks abejingų.

Didelis pliusas- brokolio nereikia nei virti, nei apvirti, nei kepti ar bet kaip apdoroti, nes jį valgom tiesiog žalią. Dažniausiai net nepagalvoju, koks jis išties skanus niekaip neapdorotas.

Bandykit, ragaukit, tikiu kad šis receptas prigis ilgam laikui net ne vienoje virtuvėje.

Ingredientai

Salotoms reikės:

  • 1 morkos;
  • 1/2 mėlynojo svogūno;
  • 1/2 brokolio;
  • 100 g ožkos sūrio;
  • Saulėgrąžų sėklų;
  • Moliūgų sėklų;
  • Kiaulienos šoninės (keletas juostelių).

Padažui reikės:

  • 2 v.š. majonezo;
  • 4 v.š. natūralaus jogurto.

Gaminimo eiga

  1. Šoninės juosteles dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir kepame orkaitėje 15 minučių 180°C temperatūroje. Iškepus atvėsiname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir susmulkiname.
  2. Sėklas apkepiname keptuvėje.
  3. Majonezą sumaišome su jogurtu- bus padažas.
  4. Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome, taip pat nedideliais gabalėliais supjaustome brokolių žiedelius. Į daržoves beriame smulkintą šoninę, apkepintas sėklas, įtrupiname ožkos sūrį ir viską sumaišome su padažu.

Šios salotos skaniausios valgyti tą pačią dieną, sekančią dieną brokolis jau būna kiek paminkštėjęs nuo padažo ir nebe toks traškus.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *