Burokėlių salotos vienos mano mėgiamiausių. Burokėlius tiesiog sutarkuoju smulkia tarkos dalimi, jie tokie skanūs, jog juos galima valgyti tiesiog vienus, be jokių priedų. Anksčiau net nepagalvodavau valgyti nevirtų burokėlių, bet visai netyčia jų paragavau atostogaudama Turkijoje, ir niekaip nesupratau, kodėl niekada anksčiau nesugalvojau tokios genialios idėjos! Juk ne tik skanu, bet ir be galo sveika. O jei dar burokėliai tiesiai iš daržo.. Pasaka!
Dalinuosi greitu salotų receptu, jas galima pavadinti tiesiai iš daržo – prisirenki visko ir pirmyn!
Ingredientai
- 1 raudonasis burokėlis;
- 1 morka;
- 1 v.š. moliūgų sėklų;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. smulkintų petražolių;
- Žiupsnis druskos;
- Šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
- Smulkesne burokinės tarkos dalimi sutarkuojame žalią burokėlį ir morką, sudedame į dubenį.
- Moliūgų sėklas lengvai apkepiname ir beriame į dubenį kartu su smulkintomis petražolėmis.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, beriame šiek tiek druskos ir gerai išmaišome.
Skanaus!
Aušra