Keptos duonos mišrainė su avinžirniais

Keptos duonos mišrainė su avinžirniais

Esu tikrai ne vienintelė, pas kurią lieka nesuvalgytos duonos. Dažniausiai iki jos galiojimo pabaigos nesuvalgytą duoną perkeliu į šaldytuvą, taip pailgindama duonos vartojimo laiką. Jeigu žinau, jog vistiek jos nesuvalgysim, riekeles dedu į sandarų maišelį ir užšaldau. Vėliau šaldytus duonos gabalėlius paskrudinu arba apkepinu keptuvėje- duona, kuri būtų keliavusi į šiukšlių dėžę, atgaivinama, ir skoniu netgi primena šviežią!

Nuo pat vaikystės buvau mokoma, jog duona yra šventa, ir jos negalima išmest. Tad net iki šiol ieškau įvairių būdų duonos likučiams panaudoti. Vienas jų- sena gera keptos duonos mišrainė, tik šį kartą su įdomiu posūkiu: vietoje pupelių naudojau avinžirnius, taip pat atsisakiau majonezo. Mišrainė sveikesnė, lengvesnė, ir išties verta aplodismentų!

Ingredientai

  • Virtų avinžirnių;
  • Kiaušinių;
  • Juodos duonos;
  • Svogūno;
  • Keleto skiltelių česnako;
  • Šviežių petražolių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Išverdam kiaušinius.
  2. Duoną supjaustome kubeliais ir apkepame keptuvėje ant šiek tiek alyvuogių aliejaus. Bekepant įspaudžiame keletą česnako skiltelių.
  3. Apkepiname smulkintą svogūną.
  4. Avinžirnius sumaišome kepta duona ir svogūnu, įmaišome smulkintus virtus kiaušinius. Dedam smulkintų petražolių, pilam alyvuogių aliejaus, šlakelį citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *