Traškios marinuotos morkytės

Marinuotų morkų salotos

Marinuotų morkų salotos- geriausia, kas gali jums nutikti. Traškios, saldžiarūgštės, ypatingos. Tiks šalia daugelio patiekalų, galima valgyti ir vienas.

Ingredientai

  • 2 didelių morkų (500g);
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • Žiupsnio čili pipirų;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 2 v.š. sezamų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Morkas supjaustome juostelėmis.
  2. Keptuvėje apkepiname sezamų sėklas, jas perkeliame į lėkštę.
  3. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą česnaką, ir iškart aliejų su česnaku supilame į morkas. Išmaišome.
  4. Beriame likusius prieskonius, supilame actą, ir perkeliame į šaldytuvą pastovėti 2 valandoms.

Mėgaujamės puikiu garnyru arba valgome vienas🥕🥕🥕

Tobulumas paprastume!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *