Marinuotų morkų salotos- geriausia, kas gali jums nutikti. Traškios, saldžiarūgštės, ypatingos. Tiks šalia daugelio patiekalų, galima valgyti ir vienas.
Ingredientai
- 2 didelių morkų (500g);
- 1 a.š. cukraus;
- 1/2 a.š. druskos;
- 1 a.š. rūkytos paprikos;
- Žiupsnio čili pipirų;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 3 v.š. aliejaus;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 v.š. baltojo vyno acto;
- 2 v.š. sezamų sėklų.
Gaminimo eiga
- Morkas supjaustome juostelėmis.
- Keptuvėje apkepiname sezamų sėklas, jas perkeliame į lėkštę.
- Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą česnaką, ir iškart aliejų su česnaku supilame į morkas. Išmaišome.
- Beriame likusius prieskonius, supilame actą, ir perkeliame į šaldytuvą pastovėti 2 valandoms.
Mėgaujamės puikiu garnyru arba valgome vienas🥕🥕🥕
Tobulumas paprastume!
Skanaus!
Aušra