Šiltos bulvių ir briuselio kopūstų salotos

Šiltos bulvių ir briuselio kopūstų salotos

Dievinu tokias salotas, ypač kaip garnyrą prie kepto viščiuko. Labai nemėgstu paukščio kepti ant daržovių, tada jos išmirksta riebaluose ir būna neįmanoma valgyti. Šios salotos- šiltos, neriebios, malonios valgyti. Briuselio kopūstai taip pat puikaus skonio- nesu jų fanė, bet šiose salotose labai skaniai ir lengvai juos suvalgau. Išbandykite tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui- neabejoju, jog patiks!

Ingredientai

  • 700 g mažų bulvyčių su odele;
  • 2 saujų briuselio kopūstų;
  • 1 svogūno;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 80 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 v.š. obuolių acto;
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1/2 a.š. cukraus;
  • Žiupsnio druskos;
  • Žiupsnio juodųjų pipirų;
  • Šviežių petražolių šakelių.

Gaminimo eiga

  1. Bulytes gerai nuplauname ir perpjauname pusiau. Tą patį padarome ir su briuselio kopūstais. Verdame lengvai pasūdytam vandenyje apie 15 minučių kol išvirs, bet dar nebus visiškai minkštos.
  2. Keptuvėje iškepame kiaulienos šoninę ir ją susmulkiname.
  3. Toje pačioje keptuvėje paruošime padažą: pilame alyvuogių aliejaus, o jį įkaitinus suberiame smulkintą svogūną. Kepiname, kol suminkštės, tada suberiame smulkintą česnaką ir apkepame dar minutę. Dedame garstyčias, pilame obuolių actą, beriame cukrų, druskos, pipirų, ir viską gerai išmaišome.
  4. Į paruoštą padažą dedame išvirusias bulves, briuselio kopūstus, keptus šoninės gabaliukus. Viską gerai išmaišome ir patiekiame dar karštą, apibėrus smulkintomis petražolėmis.

Lengvai paruošiama, skanu, puikus būdas įtraukti briuselio kopūstus į savo racioną- juk dabar sezonas!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *