Dievinu tokias salotas, ypač kaip garnyrą prie kepto viščiuko. Labai nemėgstu paukščio kepti ant daržovių, tada jos išmirksta riebaluose ir būna neįmanoma valgyti. Šios salotos- šiltos, neriebios, malonios valgyti. Briuselio kopūstai taip pat puikaus skonio- nesu jų fanė, bet šiose salotose labai skaniai ir lengvai juos suvalgau. Išbandykite tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui- neabejoju, jog patiks!
Ingredientai
- 700 g mažų bulvyčių su odele;
- 2 saujų briuselio kopūstų;
- 1 svogūno;
- 2 česnako skiltelių;
- 80 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 4 v.š. obuolių acto;
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1/2 a.š. cukraus;
- Žiupsnio druskos;
- Žiupsnio juodųjų pipirų;
- Šviežių petražolių šakelių.
Gaminimo eiga
- Bulytes gerai nuplauname ir perpjauname pusiau. Tą patį padarome ir su briuselio kopūstais. Verdame lengvai pasūdytam vandenyje apie 15 minučių kol išvirs, bet dar nebus visiškai minkštos.
- Keptuvėje iškepame kiaulienos šoninę ir ją susmulkiname.
- Toje pačioje keptuvėje paruošime padažą: pilame alyvuogių aliejaus, o jį įkaitinus suberiame smulkintą svogūną. Kepiname, kol suminkštės, tada suberiame smulkintą česnaką ir apkepame dar minutę. Dedame garstyčias, pilame obuolių actą, beriame cukrų, druskos, pipirų, ir viską gerai išmaišome.
- Į paruoštą padažą dedame išvirusias bulves, briuselio kopūstus, keptus šoninės gabaliukus. Viską gerai išmaišome ir patiekiame dar karštą, apibėrus smulkintomis petražolėmis.
Lengvai paruošiama, skanu, puikus būdas įtraukti briuselio kopūstus į savo racioną- juk dabar sezonas!
Skanaus!
Aušra