Obuolių ir varškės pyragas be miltų

Šiandien iškepiau bene patį skaniausią pyragą. Liaudyje vadinamas cheesecake’u, arba tiesiog sluoksniuotu sūrio pyragu. Kadangi įprastai savo kepiniais nedažnai galiu pasidžiaugti, šį kartą giriuosi visiems ir visur – kaip man šis pyragas patiko! Ir pagaliau pavyko, nes, pripažinsiu, su pyragais man gan retai pasiseka.

Taigi, išdidžiai pristatau varškės ir obuolių pyragą be miltų! Vietoj įprastų miltų naudojau migdolų miltus, kas yra tiesiog malti migdolai 🙂 Vietoj cukraus – medus. Šiek tiek rudojo cukraus keliavo į obuolius, bet to žingsnio jokiu būdu nepraleiskit.

Ingredientai

Pagrindui ir viršui:

  • 1  1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis migdolų miltų;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos (labai mažai);
  • 1/3 puodelio medaus;
  • 1/4 puodelio šalto sviesto;
  • 1/4 puodelio graikinių riešutų;
  • 1/4 puodelio skaldytų migdolų;
  • Cinamono.

Įdarui:

  • 250 g. liesos saldaus pieno varškės;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 2 v. š. migdolų miltų;
  • 1/2 a. š. vanilės;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 kvapnūs obuoliai;
  • 1/3 puodelio vandens;
  • 1/3 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. rudojo cukraus.

Varškę rinkausi naminę, ekologišką, obuolius irgi tiesiai iš sodo. Medus taip pat natūralus. Jau vien tik obuoliai šiam pyragui davė daug: natūraliai saldūs, minkšti ir be galo skaniai kvepiantys, jie tiesiog tirpo burnoje. Visus šiuos ir dar begalę kitų natūralių produktų rasite mano pamėgtoje internetinėje parduotuvėje Balta Karvė.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo popieriumi patiesiame ~21×21 cm skardą.
  2. Į gilų dubenį suberiame avižinius dribsnius, migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Viską išmaišius, dedame gabaliukais pjaustytą sviestą, ir šakute triname tol, kol tolygiai sumaišysime su sausais produktais. Įmaišome medų. Maždaug 1/4 mišinio atidedame, prieš tai į jį įmaišę smulkintus graikinius riešutus ir skaldytus migdolus. Didžiąją dalį pyrago pagrindui skirto mišinio suberiame į skardą, gerai paspaudžiame, apiberiame cinamonu ir kepame orkaitėje 10 minučių.
  3. Kol pagrindas kepa, į blenderį suberiame varškę ir malame tol, kol ją pilnai susmulkinsime. Įpilame medų, vanilę, migdolų miltus, įmušame kiaušinį ir dar šiek tiek pamalame- turime gauti vientisą konsistenciją.
  4. Paruošiame obuolius. Pašaliname sėklas ir supjaustome nedideliais kubeliais. Suberiame į puodą, įpilame vandenį, suberiame cukrų su cinamonu ir verdame tol, kol obuoliai suminkštės ir nebeliks vandens. Atvėsiname.
  5. Iškepusiam pyrago pagrindui leidžiame šiek tiek atvėsti. Pilame varškės masę, ant viršaus obuolius, galiausiai- likusį pagrindo mišinį. Viską paskirstome tolygiai ir kepame 30 minučių.
  6. Iškepus, leidžiame pyragui atvėsti. Geriausia atvėsus pyragą uždengti, ir palaikyti šaldytuve 1-2 valandas, kad sustingtų ir netrupėtų. Rekomenduoju laikyti šaldytuve.

Pagrindas
Obuoliai ant varškės įdaro

 

Viršus

Štai ir rezultatas 🙂 Rimtas, sotus pyragas. Medų rinkitės atsargiai, nes jo skonis tikrai jausis.

Pas mus šis pyragas ilgai neužsilaikė. Drąsiai bandykit, labai tikiuosi, kad ir pas Jus jis neužsilaikys nei dienos!

Skanaus!

Aušra

 

4 Comments

  1. Sveiki, o kokia puodelio talpa gramais?

     
  2. Galetumete surasyti gramais ar ml tuos svorius nes visur skirtingai juos matuoja…

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*