Jautienos steikas su chimichurri padažu

Jautienos steikas su chimichurri padažu

Geras kepsnys, visada puiki idėja pietums. Na o kad kepsnys neatsibostų, sugalvoju įvairiausių garnyrų šalia jo. Šį kartą kepsnį patiekiau su chimichurri padažu, kuris yra gan stipraus skonio, turi mano taip mėgstamo česnako ir gan stiprų skonį.

Kepsnį valgiau su šviežiomis kopūstų salotomis ir keptais pomidorais.

Ingredientai

  • 220 g. KITCHEN me jautienos antrekoto didkepsnis be kaulo;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1 puodelis petražolių;
  • 1 puodelis kalendros;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1/2 a. š. čili dribsnių;
  • 1/3 a. š. raudonėlio;
  • 1/4 puodelio baltojo vyno acto;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus.

Salotoms:

  • Raudonojo kopūsto;
  • Baltojo kopūsto;
  • Morkos;
  • Petražolių;
  • Saulėgrąžų sėklų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Citrinos sulčių;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Didkepsnį nusausiname ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba tol, kol iškepsime pagal kiekvieno skonį. Iškepusį didkepsnį lengvai pagardiname druska, pipirais, uždengiame folija ir leidžiame pastovėti.
  2. Petražolės, kalendrą, raudonėlį, česnaką, čili dribsnius ir actą sudedame į smulkintuvą, ir viską sumalame iki tirštos konsistencijos.
  3. Kopūstus, morkas ir petražoles susmulkiname, viską šiek tiek pamušame, kad daržovės suminkštėtų, ir petražolės paskleistų savo aromatą. Apšlakstome aliejumi, citrinų sultimis, įberiame druskos, saulėgražų sėklų ir viską išmaišome.
  4. Keptuvėje, kurioje kepė kepsnys, keletą minučių pakepame pusę citrinos. Vėliau sultis galėsime išspausti ant kepsnio arba salotų.
  5. Pomidorus su šakelėmis apšlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę kepti 180 °C temperatūroje apie 10-15 minučių.
  6. Kepsnį supjaustome juostelėmis, apšlakstome chimichurri padažu ir patiekiame karštą. Kartu patiekiame salotas, pomidorus ir keptą citriną.

Jautienos antrekoto didkepsnis su chimichurri padažu

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*