Vištiena su kefyru

Sultinga ir traški vištiena kefyre

Vienas mano mėgiamiausių būdų vištienos marinatui- naudoti kefyrą. Jo dėka vištiena iškepa minkšta ir sultinga.

Kai norisi traškios vištienos, ją apvolioju džiūvėsėliuose su prieskoniais, ir viską kepu orkaitėje.

Ingredientai

Marinatui:

  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. paprikos prieskonių;
  • 1/4 a. š. česnakų granulių;
  • 1/4 a. š. svogūnų granulių;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • 1 puodelis kefyro;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 600 g. vištienos krūtinėlės juostelių.

Apvoliojimui:

  • 1 1/4 puodelio kvietinių miltų;
  • 4 v. š. džiūvėsėlių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 v. š. druskos;
  • 2-3 a. š. česnakų granulių;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • 1 a. š. svogūnų granulių;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų.
  • 2 kiaušiniai;
  • 2/3 puodelio kefyro.

Kepimui:

  • 2 v. š. sviesto.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą marinuotis porai valandų arba pernakt.
  2. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kefyru. Dubenėlį padedame į šalį. Kitame dubenyje sumaišome visus likusius ingredientus vištienos apvoliojimui.
  3. Nuo vištienos juostelių pašaliname marinato perteklių, voliojame sausame mišinyje, merkiame į kiaušinių plakinį, ir vėl apvoliojame sausame mišinyje. Viską dedame į kepimo skardą.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 210 °C. Į skardą su vištiena dedame sviestą, ir viską perkeliame į orkaitę. Kepame 12 minučių, apverčiame, ir kepame dar 5-10 minučių, priklausomai nuo vištienos juostelių dydžio.
  5. Iškepusią vištieną paliekame pastovėti 2 minutėms, kad viršus taptų traškus. Patiekiame karštą.

Traški vištiena

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*