Bulvių ir lapinio kopūsto apkepas

Labai mėgstu daržovių apkepus ir stengiuos išbandyti vis naujus apkepų receptus. Šį kartą reikėjo pabaigti užsilikusį lapinį kopūstą, tad kai salotų nesinori, apkepas yra visada puiki idėja! Į apkepus dėti galima praktiškai bet ką, tad jei neturi daug laiko ir šaldytuve turi kažkokį produktą kurį reikia kuo greičiau sunaudot – apkepas tam labai tinka.

Ingredientai

  • 300 g. maltos jautienos arba paukštienos;
  • 6 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. prieskoninių žolelių mišinio;
  • Žiupsnis druskos ir pipirų;
  • 450 g. bulvių;
  • 1 puodelis tarkuoto neriebaus sūrio (naudojau čederio);
  • 2 puodeliai smulkinto lapinio kopūsto (angl. kale).

r

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinam orkaitę 180 °C temperatūroje.
  2. Maltą mėsą kepame keptuvėje kol paruduoja. Padedame į šalį atvėsti.
  3. Išplakame kiaušinius, įpilame pieną, prieskonius, druską bei pipirus, ir viską gerai išmaišome.
  4. Į kiaušinių plakinį suberiame tarkuotas bulves, smulkintą kopūstą, kepintą mėsą ir 2/3 stiklinės sūrio. Viską išmaišome.
  5. Viską supilame į kepimo indą, viską apiberiame likusiu sūriu. Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 30 minučių. Nuimam foliją, temperatūrą padidiname iki 240 °C ir kepam apie 10 minučių arba tol kol apkepo paviršius paruduos.

Apkepo skonis primena bulvinius blynus 🙂 Kad kopūstas nebūtų per kietas, prieš dedant jį į apkepą galima šiek tiek “pamušti“ kočėlu kad suminkštėtų.

 

Skanaus!

Aušra

t

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*