Kanapių sėklų pieną paruoškite namuose vos per keletą minučių, ir vos iš kelių ingredientų.
Augalinį pieną gamintis namuose planavau, nemeluosiu, net keletą metų! Bet vis patingėdavau, būdavo paprasčiau jo tiesiog nusipirkti. Bet džiaugiuosi, jog pagaliau prisiverčiau: pamačiau, kad procesas visiškai nesudėtingas, greitas, rezultatas pranoksta pirktinį augalinį pieną, tad tikrai kartosiu!
Kanapių sėklų su luobelėmis turėjau stalčiuje, tad buvo puiki proga panaudoti nenaudojamą produktą. Sekantį kartą mėginsiu avižinį pieną- procesas toks pats, rezultatas, tikiu, irgi džiugins!
Ingredientai
- 250 g kanapių sėklų;
- 1500 ml šalto vandens.
Papildomai galima dėti: vanilės ankšties, klevų arba agavų sirupo, žiupsnį druskos.
Gaminimo eiga
- Į blenderį beriame kanapių sėklas, užpilame šaltu vandeniu ir viską smulkiname apie 1 minutę, kol gausime baltos spalvos gėrimą.
- Gautą skystį perkošiame per marlę ir supilstome į sandarius buteliukus.
- Laikome šaldytuve iki keleto dienų.
Paruošto kanapių pieno skonis bus kaip.. kanapių sėklų 🙂 Jei norisi kiek numalšinti tą specifinį skonį, kartu su sėklomis į blenderį dėkite vanilės, kokio nors saldiklio arba tiesiog žiupsnelį druskos. Čia visada yra vietos improvizacijai!
Skanaus!
Aušra
Kanapių sėklų prieš tai nemirkote?
Šį kartą nemirkiau, bet tiesa, rekomenduočiau pamirkyti prieš gaminant- bus daugiau naudos 🙂