Kišas su porais ir kumpiu

Kišas su porais ir kumpiu

Kišas yra tikra Prancūzijos klasika, puikiai prigijusi ir Lietuvoje. Šį patiekalą pagaminti itin lengva, variacijų yra begalės, tad drąsiai galima improvizuoti pagal namų šaldytuvo turinį. Pripažinsiu, pirmąjį savo kišą pagaminau tik prieš keletą metų, nes visada nemėgau ruošti tešlos. Ir kaip nustebau, kad šiai tešlai paruošti tereikia iki 10-ies minučių! Mano džiaugsmui, nuo to karto kišas mūsų namuose yra kepamas labai dažnai 🙂

Šį kartą gaminsime bene patį paprasčiausią, bet skoniu tiesiog nepakartojamą kišą su porų ir šoninės įdaru. Kodėl būtent toks pasirinkimas? Ogi todėl, kad visą šią savaitę Lidl Lietuva skelbia Prancūzijos skonių savaite, ir nusprendė jus pradžiuginti jau paruoštu kišu: su porais arba su šonine! Tad pagalvojau, kodėl nepagaminus kišo ir su tuo ir su tuo? 🙂 Kas nenori gamint, turit puikią progą įsigyti jau pagamintą, na o jei norit kišo su viskuo, griebkit produktus ir einam kept!

Naudojau 20 cm kepimo formą, nurodyto tešlos kiekio užteks ir 25 cm formai.

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g kvietinių miltų;
  • 100 g sviesto;
  • Žiupsnis druskos;
  • 30 ml šalto vandens.

Įdarui:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 nedidelio poro;
  • 100 g. kiaulienos šoninės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4 v.š. grietinės;
  • 50 g. tarkuoto parmezano;
  • 1 a.š. persilado;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišome su druska, įpjaustome šaltą sviestą ir rankomis sutriname iki gabalėlių. Pilame vandenį tol kol gausime kietą, vientisą tešlą. Išminkome, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms.
  2. Smulkintą porą apkepiname keptuvėje kartu su kumpiu. Įspaudžiame česnaką, pakepame dar minutę. Paliekame atvėsti.
  3. Išplakame kiaušinius. Supilame grietinę, įtarkuojame sūrį, gardiname persiladu, druska, pipirais. Viską gerai išmaišom. Įmaišome kepintus porus su šonine, dar kartą išmaišome.
  4. Tešlą iškočiojame, ją patiesiame į aliejumi pateptą kepimo indą. Šakute subadome skylutes per visą tešlą, pilame paruoštą įdarą.
  5. Kepame 180 °C orkaitėje 50 minučių. Jeigu viršus pradeda skrusti anksčiau laiko, kišą uždenkite maistine folija.

Palikite kišą kambario temperatūroje atvėsti 5 minutėms. Išimkite iš formos ir patiekite dar karštą su lengvomis salotomis.

Na o Prancūzija garsėja ne tik savo nuostabiaisiais kišais, bet ir kitais kepiniais, saldumynais, sūriais ir dešromis! Šią savaitę labai rekomenduoju bent trumpam nusikelti į šią puikią šalį (keliauti toli nereikės, tik iki artimiausios Lidl Lietuva parduotuvės).

Na o ten jūsų laukia platus prancūziškų skonių asortimentas, kuris tikrai pradžiugins! Midijos greičiausiai jau nieko nebenustebins, bet gal dar nesat bandę sraigių, arba varlių šlaunelių? 🙂 Pastarąsias išmėginau pernai. Labai bijojau ragaut, bet veltui, nes buvo tikrai skanu! O jeigu būčiau nežinojus ką valgau, greičiausiai būtų buvę dar skaniau 😀 Primenu, kad mano varlių šlaunelių receptą galite rasti čia.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*