Baltyminiai (proteino) batonėliai

Baltyminiai batonėliai yra puikus valgis batonėlyje, kurį galite pasiimti kartu su savimi! Numalšinsite alkį sveikuoju būdu, o ir sotūs jausitės gan ilgą laiką. Juose gausu baltymų, angliavandenių, taip pat mums reikalingų gerųjų riebalų. Jais nereikėtų pakeisti normalių pusryčių ar pietų, tačiau skubant ir neturint laiko nueiti pavalgyti, labai pravartu tokį daiktą turėti savo rankinėje. Mane jie gelbsti labai dažnai – tai vienas geriausių mano atradimų! Kadangi išalkus būnu irzli, šis mano naujas draugas visada būna po ranka 🙂 Receptų galima prigalvoti įvairiausių, na o dabar dalinuosi vienu iš jų – tikiuosi patiks!

Ingredientai

  • 1 puodelis avižinių dribsnių (apie 90 g.);
  • 1 samtelis proteino miltelių (apie 25 g., naudojau vanilės skonio);
  • 1/2 puodelio (apie 40 g.) kokoso drožlių;
  • 1/3 puodelio (apie 45 g.) įvairių sėklų;
  • 3 valg. šaukšt. sėmenų;
  • 130 g. datulių;
  • 2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 3 arbat. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės (arba cinamono / kakavos);
  • Juodojo šokolado (papuošimui).

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinam 175 °C temperatūroje. Visus sausus ingredientus sudedame į blenderį ir smulkinam tol kol gausim vientisą masę. Viską sudedame į dubenį.
  2. Į mažą dubenėlį sudedam medų su kokosų aliejumi ir dedam minutei į mikrobangų krosnelę kad išsilydytų. Leidžiam atvėsti, tada supilam į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišome.
  3. Į nedidelę skardą patiesiam kepimo popierių, sudedam pagamintą mišinį, gražiai išlyginam paviršių vis paspausdami kad produktai gerai suliptų ir vėliau nesutrupėtų. Stengiuosi suformuoti stačiakampį, rankomis paspaudžiu visus kraštus. Kepam 15 minučių.
  4. Paliekam skardą atvėsti. Atvėsus įdedame į šaldytuvą 2 valandoms, tada galime pjaustyti ir formuoti batonėlius, dekoruoti šokoladu. 

Gan paprasta ir labai sotu! Batonėliai gavosi kieti. Galit palikti ir ne visiškai susmulkintus produktus, svarbiausia yra susmulkinti datules. Viską smulkinau iki vientisos masės nes vieną kartą esu pasimokiusi kai riešutai ir sėklos nesulipo. Tokiu atveju reikėtų dėti daugiau aliejaus / medaus / klevų sirupo dėl lipnumo, bet šiais produktais stengiuosi nepiktnaudžiauti.

Batonėlius suvyniokite į paprastą kepimo popierių ir perriškit kaspnėliu 🙂 Arba paprasčiau – suvyniokit į maistinę plėvelę. Taip jie išstovės ilgiau ir ”nepasigaus” drėgmės, o ir rankinėje bus saugūs.

Skanaus!

Aušra

q

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. o koks kaloringumas ir maistinė vertė gaunasi šio produkto?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *