Mėgstantiems kinų virtuvę, siūlau šį blynelių su antiena receptą. Visiškai netikėtai pavyko paruošti pačią sultingiausią antieną! Ir dar su traškia odele. Nuostabu. Patys blyneliai neprilygo mano valgytiems viename geriausių Londono kiniečių restoranų (yra kur pasitempti), bet buvo be galo gardūs. Tiesiog kitaip. Čia, pavadinčiau, ūkiška kiniškų blynelių versija. Svarbu kad skanu, o ir antieną galima valgyti įdomiau!
Ingredientai
Antienai paruošti reikės:
- 1 Lapino puota antienos file;
- Žiupsnis druskos;
- 1 a. š. šviesaus sojų padažo;
- 1 a. š. ryžių acto vyno;
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnis kvapniųjų pipirų.
Įdarui:
- Agurkų;
- Poro;
- Svogūno laiškų;
- 3 v. š. hoisin padažo.
Blyneliams:
- 1 1/2 puodelio miltų;
- Žiupsnis druskos;
- 2/3 puodelio verdančio vandens;
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Marinuojame antieną. Sumaišome visus ingredientus anties marinatui, krūtinėlę išmirkome marinate iš abiejų pusių, uždengiame dubenėlį ir laikome šaldytuve pernakt.
- Paruošiame blynelius. Atspariame karščiui dubenyje sumaišome miltus su druska. Pilame vandenį ir maišome tešlą tol, kol ji taps vientisa. Jei labai limpa, įberiame dar šiek tiek miltų. Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir paliekam pastovėti 1 valandai. Galiausiai suformuojame pailgą tešlos gabalą, ir jį supjaustome į 12 lygių gabalėlių.
- 6 tešlos gabalėlius aptepame aliejumi, ir ant jų uždedame likusius tešlos gabalėlius be aliejaus. Tešlą iškočiojame, suformuodami nedidelius apvalius blynelius. Kepame keptuvėje be aliejaus iš abiejų pusių po 30-45 sekundes. Jokiu būdu neperkepkime! Po maždaug 30 sekundžių blynelius imame už kraštų ir atskiriame vieną nuo kito. Jeigu gerai iškočiojote, jie turėtų lengvai vienas nuo kito atsiskirti. Iškepusius blynelius uždengiame rankšluosčiu ir laikome kad neatvėstų.
- Kepame antieną. Orkaitei atsparioje keptuvėje įkaitiname šaukštelį aliejaus. Dedame antienos krūtinėlę ir ant aukštos ugnies kepame 8 minutes iš abiejų pusių. Odelė turi tapti traški. Tada keptuvę perkeliame į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, įjungiame grilio opciją. Šioje vietoje svarbiausia itin stiprus karštis ir daug dūmų – mėsa įgaus pasakišką skonį. Kepame 10 minučių, o iškepus išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti bent 10-15 minučių. Mėsa bus labai sultinga. Supjaustome juostelėmis.
- Blynelius aptepame hoisin padažu, dedam antienos gabalėlius, juostelėmis pjaustytas daržoves. Blynelius perlenkiame ir skanaujame!
Pripažinsiu, su blynelių gaminimu tikrai yra ką paveikti, bet rezultatas vertas bandymo. Antis buvo nuostabaus skonio, o jis gavosi visiškai netyčia! Jei blynelių gaminti nenorite, siūlau šiuo būdu išsikept antį – tikrai nenusivilsit.
Skanaus!
Aušra