Muesli bircher – taip vadinasi šie pusryčiai, tik lietuviško atitikmens niekur neradau. Tebūnie avižiniai pusryčiai su vaisiais!
Šį skanėstą atradau Starbucks kavinėje, ir pamaniau kad būtų smagu kažką panašaus pasigaminti namuose.
Nieko nelaukusi dalinuosi receptu. Jeigu Jūsų skrandis netoleruoja termiškai neapdorotų avižų, bandykit patiekti jas su graikišku jogurtu – turėtų pagelbėti.
Ingredientai
- 120 g. avižinių dribsnių;
- 1 valg. šaukšt. chia sėklų;
- 260 ml migdolų pieno;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 valg. šaukšt. skaldytų migdolų;
- 1 valg. šaukšt. kokoso drožlių;
- 1 obuolys;
- 1 valg. šaukšt. džiovintų spanguolių;
- 1 valg. šaukš. goji uogų;
- 2 valg. šaukšt. trintų mėlynių.
Gaminimo eiga
- Dubenėlyje sumaišome avižas, chia sėklas, kokosą ir migdolus. Viską užpilame migdolų pienu, įpilame klevų sirupą ir vanilės ekstraktą, išmaišome ir uždengiame maistine plėvele. Laikome per naktį šaldytuve.
- Ryte į avižas dedame tarkuotą obuolį, trintas mėlynes, goji uogas, spanguoles. Viską gerai išmaišome ir sudedame į indelius kuriuose patieksime šiuos pusryčius. Papuošiame obuolių gabaliukais, likusiomis džiovintomis uogomis, galima patiekti su graikišku jogurtu.
Skanu, sotu ir nekasdieniška. Smagiausia kad vyras labai skaniai suvalgo chia sėklas, kurių paprastai nemėgsta 😀 Kaip sakoma, galima prakišti viską, tereikia šiek tiek gudrumo 🙂
Skanaus!
Aušra