Lazanija be mėsos

Lazanija be mėsos

Lazanija yra vienas populiariausių šeimos patiekalų, ir ją dievina tikrai ne vien tik Garfildas! 🙂

Pradedant nuo klasikinės, tęsiant variacijomis su mėsa, be mėsos, naudojant įvairiausius sūrius, improvizuojant skirtingais ingredientais, ir netgi kartais keičiant makaronus į daržovių griežinėlius ir panašiai.

Šį kartą gaminu lazaniją be mėsos, o jai pakeisti naudoju veganišką faršą iš The Meatless Farm. Kompanija pristatė savo veganiškus mėsos pakaitalus, pagamintus iš sojų bei žirnių baltymų, kurie tiek skoniu, tiek tekstūra primena taip daugelio mylimą mėsą.

Kepam, ragaujam ir vertinam!

Ingredientai

Lazanijai:

  • 400 g. veganiško faršo ”The Meatless Farm’;
  • 1 baltasis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 400 ml (1 skardinė) smulkintų pomidorų;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1 a. š. Itališkų prieskonių mišinio;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • Jūros druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1/3 puodelio vandens;
  • Makaronų lakštų lazanijai;
  • 1/2 puodelio tarkuoto čederio;
  • 200 g. mocarelos.

Bešamelio padažui:

  • 4 v. š. sviesto;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 2 puodeliai pieno;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

Faršo paruošimas.

  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Kepiname apie 5 minutes, kol suminkštės.
  2. Suberiame veganišką faršą, susmulkiname mentele ir kepiname 10-13 minučių, kol faršas įgaus auksinę spalvą.
  3. Supilame trintus konservuotus pomidorus, suberiame cukrų, Itališkus prieskonius, raudonėlį, druskos bei pipirų pagal skonį, vandenį. Išmaišome ir apkepame dar keletą minučių. Nukeliame keptuvę nuo ugnies.

Bešamelis.

  1. Nedideliame puode ištirpiname sviestą, beriame miltus ir maišome.
  2. Supilame pusę pieno ir maišydami bandome susmulkinti susidariusius miltų gumuliukus. Supilame likusį pieną ir kartojame veiksmą. Įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
  3. Verdame keletą minučių, kol padažas sutirštės ir nebeliks miltų gumuliukų.

Lazanijos kepimas.

  1. Kepimo indo dugną padengiame paruoštu veganišku faršu.
  2. Ant viršaus dedame makaronų lakštus, sluoksnį bešamelio, ir sluoksnius pakartojame dar keletą kartų.
  3. Ant viršutinio makaronų sluoksnio paskirstome likusį bešamelio padažą, ant viršaus beriame tarkuotą čederio sūrį ir mocarelą.
  4. Kepame 180 °C orkaitėje 40 minučių.
  5. Iškepusią lazaniją patiekiame su smulkintu baziliku ir smulkintu Pecorino Romano sūriu.

Lazanija gavosi švelnaus skonio, minkštutė. Veganiškas faršas kuo puikiausiai atstojo mums įprastą mėsą. Neprofesionalus ragautojas tikrai nepagalvotų, jog ši lazanija yra be mėsos!

Jeigu esate vegetaras, veganas ar tiesiog stengiatės mažinti mėsos suvartojimą, bet tuo pačiu nenorite atsisakyti savo mylimų patiekalų- drąsiai bandykit šiuos The Meatless Farm augalinius mėsos pakaitalus, kurie tiek skoniu, tiek tekstūra primena tikrą mėsą. Savo asortimente jie turi ne tik vegališką faršą, bet ir dešreles, burgerių paplotėlius.

Bešamelį galite drąsiai keisti į rikotos sūrį.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su The Meatless Farm.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *