Jei norite į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių bet trūksta minčių įdomiems bet tuo pačiu lengviems receptams, išbandykite šį! Lęšiai yra naujas supermaistas, na o daržovės – patys žinote – būtinos mūsų kasdieninėje mityboje! Tokio tipo troškiniai padeda padaryti pertrauką nuo mėsos, nes įprastai jos suvalgome labai daug.
Ingredientai
- 2 v. š. augalinio aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 700 g. bulvių;
- 4 morkos;
- 2 pastarnokai;
- 2 v. š. kario miltelių arba pastos;
- 1 l daržovių sultinio;
- 100 g. raudonųjų lęšių;
- Šviežios kalendros;
- Graikiško jogurto patiekimui.
Gaminimo eiga
- Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir česnakus. Maišydami kepiname 3-4 minutes. Sudedame stambiai pjaustytas bulves, morkas ir pastarnokus, padidinę ugnį maišydami kepame 6-7 minutes.
- Į puodą supilame sultinį bei kario pastą, viską išmaišome. Ugnį sumažiname, suberiame lęšius, uždengiame puodą ir viską troškiname apie 15-20 minučių kol daržovės suminkštės ir padažas sutirštės.
- Į puodą suberiame smulkintą kalendrą, paragaujame ar nieko netrūksta – aš įbėriau šiek tiek druskos ir pipirų (kaip visada). Patiekiame su natūraliu jogurtu, duona ir smulkinta kalendra.
Skanaus!
Aušra