Lęšių ir daržovių troškinys

Jei norite į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių bet trūksta minčių įdomiems bet tuo pačiu lengviems receptams, išbandykite šį! Lęšiai yra naujas supermaistas, na o daržovės – patys žinote – būtinos mūsų kasdieninėje mityboje! Tokio tipo troškiniai padeda padaryti pertrauką nuo mėsos, nes įprastai jos suvalgome labai daug.

Ingredientai

  • 2 v. š. augalinio aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 700 g. bulvių;
  • 4 morkos;
  • 2 pastarnokai;
  • 2 v. š. kario miltelių arba pastos;
  • 1 l daržovių sultinio;
  • 100 g. raudonųjų lęšių;
  • Šviežios kalendros;
  • Graikiško jogurto patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir česnakus. Maišydami kepiname 3-4 minutes. Sudedame stambiai pjaustytas bulves, morkas ir pastarnokus, padidinę ugnį maišydami kepame 6-7 minutes.
  2. Į puodą supilame sultinį bei kario pastą, viską išmaišome. Ugnį sumažiname, suberiame lęšius, uždengiame puodą ir viską troškiname apie 15-20 minučių kol daržovės suminkštės ir padažas sutirštės.
  3. Į puodą suberiame smulkintą kalendrą, paragaujame ar nieko netrūksta – aš įbėriau šiek tiek druskos ir pipirų (kaip visada). Patiekiame su natūraliu jogurtu, duona ir smulkinta kalendra.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *