Orkaitėje keptos traškios bulvių skiltelės

Traškios bulvių skiltelės

Lietuviai be bulvių nei iš vietos: patiekalai iš bulvių, su bulvėm ir bulvėse yra dažno lietuvio kasdienybė.

Bulvytes galima labai skaniai paruošti kaip labai skanų užkandį, tiesiog iškepant jas orkaitėje su pasirinktais prieskoniais. Būtent tokiu receptu šiandien ir pasidalinsiu.

Geriausia naudoti mažas šviežias bulves, tada jas galima drąsiai kepti su lupenomis. Na o jei šviežių neturite, kepkite nuluptas, bet kokio dydžio bulves. Geriausia mažos arba vidutinio dydžio, nes jas lengviausia valgyti.

Ingredientai

  • 800 g. bulvių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • 1 a. š. česnako granulių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1/2 a. š. malto kumino.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuplauname, nuvalome šepetėliu ir supjaustome skiltelėmis. Jeigu bulvės su storomis žievelėmis, jas nulupame.
  2. Bulvių skilteles pamerkiame į šaltą vandenį 15-ai minučių.
  3. Bulves nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, suberiame didžiąją dalį prieskonių ir gerai išmaišome.
  4. Viską beriame į skardą vienu sluoksniu, ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 45 minutėms. Bekepant apverčiame vieną kartą, galime papildomai apibarstyti prieskoniais, kad suteiktumėme bulvėms tolygią spalvą.

Patarimai:

  • Nepadauginkite aliejaus, nes bulvės gali suminkštėti. Pagal šį receptą jos turėtų gautis traškios, su minkštu vidumi.
  • Jeigu matote, jog į kepimo pabaigą bulvės neturi pakankamai traškumo, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 °C.
  • Nepamirškite bulvių skiltelių pamirkyti vandenyje tam, kad pasišalintų nereikalingas krakmolo perteklius.

Na o padažą pasigaminau paprastą iš graikiško jogurto, česnako, citrinos sulčių ir prieskonių: druskos, pipirų, krapų. Puikiai tiks ir gvakamolė arba tzatziki padažas.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, o paprika saldžioji ar rūkyta?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *