Orkaitėje kepta lašiša medaus ir sojų marinate

Orkaitėje kepta lašiša medaus ir sojų marinate

Orkaitėje kepta lašiša- vienas mūsų einamiausių patiekalų, kai norisi sveikai, skaniai ir greitai. Lašiša pati iš savęs yra itin skani žuvis, bet kaskart ją kepdama stengiuosi vis paįvairinti padažus ir marinatus: taip kiekvieną kartą valgome vis skirtingo skonio žuvį, ir ji niekada nespėja atsibosti 🙂

Sojų padažo ir medaus marinatas man pats skaniausias, nes kepimo metu lašišos paviršius puikiai karamelizuojasi, įgauna ypatingą skonį, kuriam tiesiog visiškai nieko netrūksta. Na o kai norisi visiškai paprastai, tiesiog žuvį apšlakstau itin tyru alyvuogių aliejumi, įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, na ir kaipgi be kokybiškų juodųjų pipirų (arba citrinpipirių) ir šiek tiek druskos.

Kadangi lašiša yra riebi žuvis, skoniams subalansuoti ją patiekiu su smulkintais žalumynais, citrinų arba laimo skiltelėmis, jei kažkam pritrūktų gaivumo.

Ingredientai

  • 2 v.š. sojų padažo;
  • 1 v.š. ryžių vyno acto;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 1 a.š. tarkuoto imbiero;
  • 1 v.š. skrudintų sezamo sėklų;
  • Laiškinių svogūnų;
  • 600 g. lašišos file.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome sojų padažą su ryžių vyno actu, medumi ir tarkuotu imbieru. Paliekame pastovėti 10 minučių.
  2. Lašišos file dedame į kepimo indą ir silikoniniu teptuku ją aptepame paruoštu padažu. Apibarstome sezamo sėklomis ir dedame į 180 °C orkaitę kepti 20 minučių.
  3. Iškepusią žuvį aptepame sojų padažo likučiu, apiberiame smulkintais svogūnų laiškais.

Garnyrui renkuosi gaivias daržovių salotas, kurios puikiai subalansuoja skonius ir atremia lašišos riebumą.

Žuvį galima kepti ir keptuvėje, kartas nuo karto apverčiant. Iškepa taip pat labai skaniai, netgi greičiau, bet man patogiausia kepti orkaitėje- užtenka tik įdėti lašišą ir išimti jau iškepusią 🙂

Jeigu nevalgote medaus, turiu ir kitą panašų lašišos receptą, bet be jo- receptą jūsų patogumui įkeliu čia.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*