Paelija su čiorizo dešra ir krevetėmis

Paelija su krevetėmis ir čiorizo dešra

Paelija ir įvairios jos receptūros variacijos yra tiesiog nuostabus patiekalas, ypač tinkantis greitiems, gardiems pietums ir vakarienei. Tiesa, namuose man ji gaunasi gerokai skanesnė nei galybė jų, ragautų Ispanijoje ir jos salose. Na, gal pataikydavau ne į tas vietas, bet namie pasigaminti itin skanų patiekalą yra labai lengva.

Šią savaitę Lidl Lietuva atkeliavo platus ispaniškų Sol&Mar produktų asortimentas🇪🇸 Nuo jau paruoštų ispaniškų patiekalų, desertų, iki mylimų kokybiškų produktų- alyvuogių, jų aliejaus, ančiuvių, figų, ir mano mylimos čiorizo dešros😍👌 Su pastarąja šiandien ir gaminam nuostabiąją, spalvingąją paeliją su krevetėmis!🫠

Beje, krevetes galite keisti tiesiog į vištieną! Tokiu atveju rekomenduočiau vištienos šlaunelių mėsą, ji minkščiausia ir bus sultingiausia.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 v.š. pomidorų pastos;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1/2 čiorizo dešros “Sol&Mar”;
  • 1 puodelio žaliųjų žirnelių;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 2 kardamono ankštys;
  • 1 puodelio ryžių;
  • 2 puodelių vištienos sultinio;
  • 200 g krevečių;
  • Petražolių;
  • Citrinos.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname smulkintus svogūnus. Beriame nedideliais gabalėliais supjaustytą papriką, smulkintą česnaką, ir pakepiname keletą minučių.
  2. Dedame gabalėliais supjaustytą čiorizo dešrą, ir maišant pakepiname kelias minutes. Įmaišome pomidorų pastą, paprikos miltelius.
  3. Suberiame žaliuosius žirnelius, ryžius, užpilame sultiniu ir įmetame kardamono ankštis. Išmaišome, uždengiame keptuvę ir sumažinę kaitrą troškiname 20 minučių.
  4. Sudedame krevetes, vėl uždengiame keptuvę ir troškiname dar 5 minutes.
  5. Patiekiame su citrinos griežinėliais ir smulkintomis petražolėmis.

Iš nurodyto kiekio gausite geras 4 porcijas.

Daržoves galite naudoti įvairiausias, kokias tik mėgstate. Aš naudoju tai, ką visada turime: paprikų, žirnelių, svogūno. Dažniausiai paelija būna likučių sunaudojimo patiekalas, kaskart receptas būna vis kitoks, bet ne mažiau skanus. Na o čiorizo dešra patiekalui visada prideda papildomo šarmo ir nepakartojamo skonio.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *