Kreminė Cukinijų Sriuba

Džiaugiuosi galėdama pristatyti savo mylimiausius patiekalus, o ypač šią trintą cukinijų sriubą. Kažkada atradus receptą internete ir jį patobulinus savo skoniui, dabar turiu puikią kreminę sriubą, kurios puode kaip mat nelieka! Ši soti ir maloniai iš vidaus šildanti sriuba puikiai tinka šaltiems rudens bei žiemos vakarams.

Ingredientai

  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 3 morkos;
  • 1 svogūno galva;
  • 1 poras;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 bulvė;
  • Sauja šviežių krapų;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 daržovių sultinio kubelis;
  • 1/2 l. vandens;
  • Parmezano sūrio (patiekimui)
  • Petražolių (papuošimui)

Gaminimo eiga

  1. Aliejų pilti tiesiai į puodą, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir palikti porai minučių kad svogūnas suminkštėtų. Supjaustome cukinijas ir bulvę smulkiais kubeliais, sutarkuojam morkas, supjaustom porą ir viską sudedam į puodą.
  2. 0.5 l karšto vandens ištirpiname sultinio kubelį ir užpilam ant daržovių. Įspaudžiam sutrintą česnako skiltelę, sudedam smulkiai pjaustytus krapus ir paliekam virti apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  3. Viską sutriname rankiniu trintuvu, paliekam sriubą virti iki užvirimo apie 1 minutę, ir nukeliame nuo ugnies. Paragaujam ar netrūksta druskos – jei trūksta įberiame šiek tiek, bet stengiamės jos naudoti kuo mažiau.

Ir viskas, sriuba paruošta! Patiekiame su parmezano suriu ir petražolėmis 🙂 Duonos mes beveik nevartojam, bet mėgstantiem duoną ji tikrai prie šios sriubos tiktų.

Šio sriubos kiekio užteks 4 asmenims, arba 2 žmonėm pavalgyti du kartus.

Skanaus!

Aušra

upd1 fot3 fot2

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *