Tiršta triušienos ir pupelių sriuba su lapiniais lopūstais

Triušienos ir pupelių sriuba

Tiršta triušienos ir pupelių sriuba buvo visai netikėtas mano rudens atradimas. Gaminu ją ir su triušiena, ir be, bet tai pirmoji pupelių sriuba, kurią mano vaikai valgo. Iki tol pupelių visai nepripažino.

Čia taip pat puikus būdas panaudoti lapinį kopūstą, jeigu namiškiai jo nevalgo salotose ar kituose patiekaluose. Pas mus dažniausiai lapinis kopūstas suvalgomas arba sriubose, arba žaliuosiuose kokteiliuose.

Ingredientai

  • 200 g. smulkintos triušienos;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 poras;
  • 1 morka;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 puodelis pupelių;
  • Keletas šakelių krapų;
  • Keli lauro lapai;
  • 1l vištienos sultinio;
  • Juodieji pipirai;
  • Čili dribsniai;
  • 2-3 lapinio kopūsto (kale) lapai.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą triušieną.
  2. Suberiame smulkintą porą, salierą, tarkuotą morkąm ir apkepiname kartu su mėsa. Įspaudžiame česnaką ir pakepame dar minutę.
  3. Tuo tarpu puode išverdame pupeles (arba naudojame jau virtas) kartu su lauro lapais. Išvirus supilame vištienos sultinį ir užverdame.
  4. Į puodą beriame apkepintą mėsą su daržovėmis, smulkintus krapus, šiek tiek druskos, juodųjų pipirų. Įplėšome lapinio kopūsto lapus nedideliais gabalėliais, uždengiame puodą ir verdame, kol visos daržovės suminkštės.
  5. Paragaujame, papildomai paprieskoniuojame, nepamirštame šiek tiek čili pipirų.
  6. Keletą samčių sriubos sutriname blenderiu ir supilame atgal į puodą- taip gausime kreminę konsistenciją, o vaikai, išrankiojantys daržoves arba pupeles gaus reikiamų maistinių medžiagų.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *