Kalafiorų ir cukinijų troškinys su kokosų pienu ir kariu

Kalafiorų karis su kokosų pienu

Vasara yra tas metas, kai norisi vartoti kuo daugiau daržovių, ir mažiau mėsos. Aš be galo mėgstu įvairiausius troškinius, kurie ne tik sveiki, vitaminingi, bet ir sotūs. Žinoma, dar ir gražūs, nes maistas tiesiog privalo būti patrauklus ir mūsų išrankioms akims 🙂

Šiandienos receptas- kalafiorų troškinys su cukinijomis, pupelėmis ir kokosų pienu. Patiekalas gavosi itin spalvingų skonių, nes naudojau labai daug prieskonių.

Veganiškas, be glitimo, kreminės tekstūros. Gausu vitaminų, skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų. Rekomenduoju tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 1 v. š. kokosų aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 4 cm imbiero šaknis;
  • 1 a. š. pankolio sėklų;
  • 1 kalafioras;
  • 1/2 cukinijos;
  • 1/2 a. š. čili dribsnių;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 1 a. š. maltos ciberžolės;
  • 1 a. š. kario prieskonių;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 400 g. kokosų pieno/kremo;
  • 400 g. smulkintų pomidorų;
  • 400 g. konservuotų pupelių/avinžirnių;
  • Šviežios kalendros.

Gaminimo eiga

  1. Kokosų aliejų įkaitiname keptuvėje, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname apie 6 minutes, kol svogūnas suminkštės. Suberiame pankolio sėklas, pakepiname dar porą minučių.
  2. Į keptuvę suberiame smulkintą česnaką kartu su tarkuotu imbieru, apkepiname porą minučių, tada suberiame visus prieskonius ir gerai išmaišome. Kepiname apie minutę, kol prieskoniai išskleis savo nuostabų aromatą.
  3. Beriame smulkintus pomidorus ir įpilame apie 50 ml vandens. Išmaišome, tada į keptuvę suberiame nuplautas virtas pupeles, kalafiorų žiedus ir nedideliais kubeliais supjaustytą cukiniją. Dar kartą išmaišome, keptuvę uždengiame dangčiu ir sumažinę ugnį troškiname 10 minučių.
  4. Po 10 minučių supilame kokosų pieną, išmaišome, uždengiame keptuvę ir troškiname dar apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Paragaujame ir patikriname, ar netrūksta prieskonių. Įberiame smulkintos kalendros, išmaišome ir patiekiame iš karto.

Troškinį patiekiame su virtais ryžiais, kalendra ir kepintais skaldytais migdolais.

Kalafiorų troškinys

Štai tokie troškiniai yra mano mylimiausi. Kuo daugiau prieskonių, įvairiausių aromatų ir ryškių spalvų. Kol daržuose žaliuoja ir visokiomis kitomis spalvomis puikuojasi šviežios ir gardžios daržovės, rekomenduoju naudotis proga ir bėgti tiesiai į virtuvę šiek tiek paimprovizuoti 🙂

Žingsnis po žingsnio receptą rasite mano Instagram paskyroje, išsaugotą highlight’uose.

Na o jei turite šviežių pomidorų, ir mėgstate lęšius, būtinai išmėginkite šį troškinį, jis vienas iš mano favoritų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*