Sūrio pyragas su karamele ir pekanais

Karamelinis sūrio pyragas su pekanais

Karamelinis sūrio pyragas su minkštų sausainių pagrindu, puriu sūrio įdaru ir saldžiais, kepintais karameliniais pekano riešutais. Ko daugiau gali norėti smaližius? 🙂

Pyragui naudojau 18 cm kepimo formą.

Ingredientai

  • 155g arbatinių sausainių;
  • 1/2 puodelio smulkintų pekanų;
  • 5 v.š. sviesto;
  • 700g varškės pyragams;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 4 v.š. kvietinių miltų.

Viršui:

  • 2 puodelių pekano riešutų;
  • 1/2 puodelio karamelės.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Susmulkiname sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu, suberiame į dubenį. Įpilame ištirpintą sviestą, gerai išmaišome. Viską beriame į kepimo formą, ir spausdami šaukštu paruošiame tvirtą sausainių pagrindą pyragui.
  3. Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, ir viską gerai išmaišome. Įmušame kiaušinius, dar kartą išmaišome. Suberiame miltus ir pamaišome dar kartą. Paruoštą masę pilame į kepimo formą ant sausainių pagrindo.
  4. Kepame orkaitėje 60 minučių. Iškepusį pyragą atvėsiname, ir paliekame šaldytuve pernakt arba bent 2-3 valandoms sutvirtėti.
  5. Pekano riešutus pakepiname keptuvėje, kol jie paskleis aromatą. Įpilame karamelę, viską gerai išmaišome, ir leidžiame karamelei užvirti. Pilame ant pyrago viršaus ir patiekiame pyragą.

Esat ne itin nusiteikę gamint? No problem, šaldytų sūrio pyragų visą šią savaitę rasite LIDL. Ir ne tik jų: plėšytos mėsos greitiems pietums, šoninės su medumi, amerikietiškų blynelių, svogūnų žiedų, o saldumo mėgėjams- kanadietiško klevų sirupo, amerikietiško stiliaus jogurtų, popcornų ir dar daug kitų😍🙏🏼

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, atrodo labai skaniai, o kokią naudojate karamelę?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *