Traškūs avižiniai chia sėklų sausainiai

Mėgstate traškius sausainius? Jei taip, šis receptas kaip tik Jums! Jeigu šie avižiniai sausainiai buvo kietoki ir labai sotūs, naujasis receptas labiau tiks didesniems smaližiams – jie saldesni ir panašesni į desertinius sausainius, nors vienintelis blogis yra rudasis cukrus. Cukrų naudojame pagal savo sveikumo laipsnį. Aš jį matuoju taip: jeigu šią savaitę negaminu ir neperku nieko saldaus, galiu kepti sausainius su daugiau cukraus – tai bus mano desertas. Jei šią savaitę cukraus planuoju naudoti nemažai arba tiesiog nenoriu jo išvis naudoti, dedu tik minimalų kiekį. Minimalus kiekis man yra toks, jog paragavus tešlą jaustųsi saldumas, bet jis nebūtų stipraus ar netgi įkyraus skonio.

Išsiaiškinome apie cukrų, na o dabar kiekvienas gaminame pagal savo sveikumo laipsnį 🙂

Ingredientai

  • 1 1/3 puodelio speltos miltų;
  • 1 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 3/4 puodelio kokoso drožlių;
  • 1/4 puodelio chia (čija) sėklų;
  • 1/4 puodelio maltų linų sėmenų;
  • 1/2 puodelio razinų ARBA džiovintų spanguolių ARBA šokolado gabalėlių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1/3 arbat. šaukš. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 kiaušinis.

 

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, įberiame druską su soda ir kepimo milteliais, vėl išmaišome.
  2. Ištirpiname kokosų aliejų, jam pravėsus įmaišome cukrų ir maišome kol cukrus šiek tiek aptirps. Įpilame vanilę, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  3. Į sausą mišinį supilame aliejaus ir cukraus masę, viską gerai išmaišome. Tešla gaunasi kietoka, tad sausainius formuosime rankomis. Sausainius dėliojame ant kepimo popieriumi patiestos formos palikdami nemažus tarpus, nes sausainiai išsiplės.
  4. Sausainius kepame 12 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus paliekame atvėsti, ir tada mėgausimės traškiais sausainiais!

Kaip visada mano virtuvėje vyrauja lengvi ir paprastai paruošiami receptai 🙂 Šiais laikais dažnai virtuvėje suktis laiko nerandame galvodamos kad tas užims begalę laiko, tad būtent todėl visi (arba bent jau dauguma) mano receptų yra nesudėtingi ir per daug negrobiantys mūsų brangaus laiko!

Na o dabar… Ruošiame magišką kavos puodelį, griebiame gerą knygą į rankas ir keliaujame mėgautis laisva minute!

Skanaus!

Aušra

 

2 komentarai

  1. Ar galima kokosų aliejų pakeisti sviestu ar kitu aliejumi?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*