Greitai paruošiami ir maistingi daržovių blyneliai.
Ingredientai
- 400 g. avinžirnių (virtų arba konservuotų);
- 1/2 puodelio lieso pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 3/4 puodelio savaime kylančių miltų;
- 1 cukinija;
- 160 g. saldžių kukurūzų (tinka tiek konservuoti, tiek šaldyti, tiek šviežūs);
- 2 v. š. smulkintų mėtų;
- 3 laiškiniai svogūnai;
- Alyvuogių aliejaus kepimui;
Patiekimui: salotų, čili arba natūralaus pomidorų padažo.
Gaminimo eiga
- Jei naudojame konservuotus avinžirnius, juos perplauname šaltu vandeniu ir susmulkiname blenderio pagalba.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu. Į didelį dubenį suberiame miltus, iš lėto pilame pieną, pastoviai maišome kol gausime vientisą masę. Įmaišome maltus avinžirnius, tarkuotą cukiniją, kukurūzus, mėtas ir smulkintus svogūnus.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir formuojame po 4 kepsnelius. Kepame 3-4 minutes iš abiejų pusių kol įgaus gražią auksinę spalvą.
Blynelius patiekiame su salotomis ir padažu, šį kartą rinkomės aštrų čili padažą.
Skanaus!
Aušra