Bulviniai blynai su varške

Bulvių blynai su varške

Bulvių blynai atsibodo? Ne bėda! Paupgreidink seniai atsibodusius bulvinius blynus, juos įmaišydamas varškės, įtarkuodamas šiek tiek kietojo sūrio, ir viską užbaik gausiu žiupsniu persilado. Na o iškeptus blynus valgyk ne su grietine, o su grūdėta varške, sūdyta arba parūkyta lašiša, puošk žalumynais, taip suteikdamas jiems žaismingumo.

Blyneliai gaunasi minkšti, purūs. Kietasis sūris puikiai papildo tą tradicinį bulvinių blynų skonį ir paverčia juos į gerokai skanesnę, geresnę jų versiją 🙂

Nurodytas kiekis 2-3 porcijoms.

Ingredientai

  • 5 didelių bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 250 g. varškės (su gabaliukais);
  • 3 v.š. kietojo sūrio;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Persilado.

Gaminimo eiga

  1. Bulves, svogūną ir kiaušinį sutrinam trintuvu, masę supilam į dubenį. Įmaišom varškę, suberiam prieskonius, tarkuotą sūrį, ir viską išmaišom.
  2. Kepam keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių apie 10 minučių, kol apskrus ir iškeps vidus.

Valgome su grietine, grūdėta varške, lašiša. Varškę renkuosi vietoje tradicinės grietinės kaip liesesnę ”padažo” alternatyvą.

Šie blyneliai patinka ir patiems mažiausiems! Dukrytė valgo su pasimėgavimu, nors šiaip nėra didelė bulvių fanė.

Ir nedemonizuokim bulvių: jos sveikos, skanios ir naudingos, tik metant svorį jų nereikėtų valgyt kasdien ar dideliais kiekiais 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *